Les Festes Alternatives de Carcaixent (FACA) superen «tots els obstacles» ficats pel govern local

6
552

Malgrat que els pronòstics inicials podien fer pensar que aquestes Terceres Festes Alternatives de Carcaixent – FACA- podien tindre més d’un obstacle insalvable que fera trontollar la seva programació, el cert és que ha estat tot el contrari.

Davant l’intent de prohibició de l’equip de govern municipal, la gent ha reaccionat molt favorablement, posant-se al costat de les FACA, i teixint una xarxa de complicitats. Ja ho poguerem comprovar en els dies en que eixirem al carrer a recollir signatures de recolzament, i especialment a explicar a la gent que eren les Festes Alternatives, que haviem demanat i que anàvem a fer.

I eixe suport ha anat cresquent dia a dia, des dels negocis locals que han aixoplugat les exposicions i el passe del documental: Carcaixent, història d’un poble, a l’institut Arabista Ribera que ens ha cedit el seu espai per als concerts.

Gran seguiment dels actes

Però sobretot s’ha vist reflectit en el gran seguiment dels actes per part del públic, que ja el primer dia en el Cercatasques, demostraren que pot fer-se una festa diferent i alternativa a l’oficial. Que hi ha lloc per a tot el món. Eixa presència de públic ha estat una constant, omplint la sala al presentar el llibre, La Pilota valenciana, editat per Edicions96 o a l’esmentat passe de documental al Bar Vicent.

Ens queda ara una programació intensa, que confiem acabe d’arredonir unes divertides i diferents Terceres Festes Alternatives de Carcaixent.

DIVENDRES 14:

A les 18h des d’enfront de l’associació del veïnat de La Muntanyeta: Dansades a càrrec del grup de ball de Les Barraques. Pot apuntar-se qui vullga a ballar.

A les 20h. a l’institut Arabista Ribera: Concert de Pau Alabajos. Entrada gratuita.

A les 00:00h des de l’encreuament del carrer La Missa amb Marqués del Campo, Ruta dels Esperits, amb el Gran Jordiet. Una passejada pels carrers de Carcaixent, descobrint les llegendes amagades …

DISSABTE 15

A les 20h Actuació itinerant pels carrer de la Muntanyeta de la companyia de teatre El Ball de  Sant  Vito. Punt d’eixida el carrer Del Mar.

A les 23:30 al Dau al Set: Concert amb Off Korse i Dyrti Soul Riders. Entrada 3€

DIUMENGE 16

A les 11h Activitats infantils i contacontes a càrrec de RIBERCAN (Protectora d’animals de Carcaixent). Al polígon industrial, enfront de l’ecoparc.

A les 17h Passarel·la de gossets i gossetes, a càrrec de RIBERCAN (Protectora d’animals de Carcaixent). Al polígon industrial, enfront de l’ecoparc.

A les 21h Sopar de baix braç a la fresca. Porta’t el sopar i la beguda. Als Quatre Camins, a l’altura del carrer Carlos Gomis 35.

FACA

6 Comentarios

 1. HOLA, SOY UN CARCAGENTINO, ENAMORADO DE MI CIUDAD, CON SUS COSAS BUENAS Y SUS COSAS MALAS. SOLO ME VOY A REFERIR EN ESTA OCASION A LAS FIESTAS. HAY UN AYUNTAMIENTO ELEGIDO DEMOCRATICAMENTE Y ES EL QUE PROGRAMA LAS FIESTAS Y TODOS LOS TEMAS DE LA CIUDAD. PREGUNTO: SI TAN DEMOCRATICOS SOIS, Y ME CONSTA QUE LO SABEIS PUES LA MAYORIA DE VOSOTROS/AS SOIS FUNCIONARIOS/AS, PORQUE NO ACEPTAIS LO QUE OFICIALMENTE SE HACE. O ES QUE COMO LA MAYORIA DE VOSOTROS/AS PENSAIS O ESTAS CON MIS IDEAS Y MI MANERA DE PENSAR, O ESTAS EN CONTRA MIA. ESTO ME TRASLADA TIEMPO ATRAS, CUANDO FRACASASTEIS EN EL INTENTO DE HACER FALLAS ALTERNATIVAS ( L’ESCLAT ), AHI ESTA LA PRUEBA FEACIENTE. ENTRE VOSOTROS HABIA HASTA ALGUN/A CONCEJAL/A DEL M.I.A., COSA QUE COMO CIUDADANO NO ME PARECE CORRECTO, YA QUE CUANDO UNA PERSONA SE PRESENTA A UNAS ELECCIONES Y SALE ELEGIDO, SEA DEL QUE MANDA O DE LA OPOSICION, CUANDO HAY UN ACTO COMO EL QUE HUBO EL DIA DE LA INAUGURACION EN EL QUE IBA LA CORPORACION, TIENE QUE IR ALLI Y LUEGO MARCHAR DONDE LE APETEZCA. NO HABREIS TENIDO TANTA OPOSICION PARA REALIZAR LO VUESTRO PUES LO ESTAIS REALIZANDO. CON UNA CONVOCATORIA QUE OS PARECE LOABLE, PERO QUE NO LLEGAIS A NADA. PORQUE NO OS QUITAIS LA CARETA Y DECIS EN VOZ ALTA QUE LA MAYORIA SOIS DE COMPROMIS (BLOC), TENEIS VERGUENZA U OS INFLUIRIA CON VOTOS EN ALGUNAS ELECCIONES. NO ACEPTAIS EL TERMINO COMUNIDAD VALENCIANA, LE DECIS PAIS. EL HIMNO OS DA VERGÜENZA CANTARLO O ES QUE NO OS LO SABEIS AUNQUE TENEIS MUSICOS. OS DIRE UNA CANCION DE RAIMON. EL QUE OLVIDA SUS ORIGENES Y SUS TRADICIONES SE VE ABOCADO A PERDER SU IDENTIDAD, Y CREO QUE YA LA HABEIS PERDIDO. ESPERO QUE POR EL BIEN DE CARCAIXENT ACEPTEIS LO QUE LA MAYORIA DECIDE. YO EN COCRETO DESPUES DE LEER MUCHO, TANTO SOBRE LA REPUBLICA, EL SOCIALISMO, Y TODO LO QUE QUERAIS. EL FIN DE UNA DEMOCRACIA ES QUE MI LIBERTAD EMPIEZA CUANDO TERMINA LA TUYA Y EMPIEZA LA TUYA CUANDO TERMINA LA MIA. LA VIDA ES MAS FACIL DE LO QUE ALGUNAS PERSONAS QUE CREEN SER O ESTAR POR ENCIMA DE LOS DEMAS Y NOS LA HACEN DIFICIL. HAY UNAS NORMAS Y UNAS LEYES Y SE DEBEN CUMPLIR. NO ME DESPIDO OS DIGO HASTA LUEGO. ME GUARDO MUCHAS COSAS PARA RESPONDER MAS ADELANTE.

 2. Xico, xico, quant de romanç per no dir res! No t’agraden les FACA? No t’acostes. T’encanta la programació oficial? No te’n perdes ni un dels actes! I no ens dónes consells -ni molt menys ordres!- , som grandets!
  Pel que fa a tota la pirula mental de qui són, si hi ha regidors, si tenen «obligacions» i no sé quines coses rares més, relaxa’t i fes-te una cervesa a la meua salut. Sigues feliç «carcagentino enamorado», no t’amargues.

 3. Alex i Maria, no us enfadeu. El Bloc és un partit democràtic. Es respecta, encara no compartint les idees, quan actues de bona fe i l’actual equip de govern de l’Ajuntament, com quan no havien partits democràtics, tracta d’obstaculitzar i prohibir festes alternatives que no fan mal a ningú. Per cert, l’any que ve, si vivim en democràcia, quedes convidat a les FACA.

 4. Pareceis el gobierno.
  No tolerais que alguien pueda opinar distinto a vosotros. De la misma forma que vosotros quereis hacer unas fiestas alternativas, deberias ser más democráticos y dejar que la gente opine y razone el porqué de las cosas.
  Bueno esto es la democracia del embudo. Lo ancho para mi y lo otro para tí.
  Saludos a todos y no os enfadeis.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here