L’Ajuntament celebra la trenta-tresena commemoració dels majors d’Almussafes

0
426

Jocs de taula a Almussafes


  • L’exposició fotogràfica Història d’una Vila s’inaugurarà dilluns que ve

L’Ajuntament d’Almussafes iniciarà dilluns que ve la XXXIII edició de la Setmana de la Tercera Edat amb la visita oficial que les autoritats municipals realitzaran als majors que enguany commemoren el seu noranta aniversari. Durant tota la setmana i fins al diumenge dia 23, el col·lectiu de jubilats i pensionistes de la localitat disfrutarà d’una àmplia i variada agenda d’actes programats en el seu honor des de la Regidoria de la Tercera Edat.

L’Homenatge als majors d’Almussafes d’enguany 2011 arrancarà dilluns que ve dia 17, a partir de les 10.00 hores, amb la tradicional visita oficial als jubilats nonagenaris, els que, igual que els seus antecessors, rebran una placa commemorativa per la seua longevitat. En esta edició, les autoritats rendiran homenatge a dos dones centenàries d’Almussafes, “un fet que ens plena d’orgull, ja que evidència que Almussafes construïx dones fortes”, destaca la regidora de la tercera edat, Esperanza Carbonell.

Esta primera jornada de celebracions també incorporarà la tradicional berenar amb xocolate i mona que es degustarà a la vesprada en la Llar del Jubilat i amb posterioritat, l’edil de la Tercera Edat i l’alcalde, Albert Girona inauguraran l’exposició fotogràfica Història d’una Vila, una recopilació de més de 230 imatges de la localitat i dels seus veïns, cedides pels propis majors. La mostra, en la que es representen moments històrics ambientats durant finals del segle XIX i la pràctica totalitat del XX, es podrà visitar durant tot un mes en el hall de la Llar del Jubilat.

La celebració seguirà el dimarts a la vesprada en la Residència “La Vila d’Almussafes”, on integrants de la Falla La Torre escenificaran part el musical Hoy no me puedo levantar els residents i a les seues famílies.

Per la seua banda, el grup de teatre Candilejas d’Almussafes, de l’escola de teatre municipal, integrada per membres de l’Associació de jubilats i pensionistes, serà el protagonista de la vesprada del dimecres 19, atés que a partir de les 18.30 hores sorprendran el públic amb l’espectacle Un barret de palla d’Itàlia.

En la seua sexta aparició pública, una desena d’actrius i un actor seran els encarregats d’escenificar l’obra, dirigida per Josep Manuel Gil i Mª Carmen Saez, davant de centenars d’espectadors.

La trenta-tresena convocatòria de l’Homenatge a la Tercera Edat continuarà el dijous a la vesprada amb la celebració, en la Llar del Jubilat, de diferents campionats de jocs de taula, en els que els majors demostraran els seus coneixements d’estratègia en jocs tan dispars com el dòmino, el julep, el parxís o el burro, entre altres. Així mateix, a les 18.30 hores, tindrà lloc el primer concurs de dolços i salats per a majors, en el que es premiaran els tres més saborosos, a més d’obsequiar a la resta dels participants amb un obsequi.

El divendres dia 21, Dia Internacional de les Persones Majors, els jubilats d’Almussafes podran sopar i, amb posterioritat, disfrutar de l’espectacle Tibidabo, amb les actrius de l’Alqueria Blanca en el Centre Cultural. Després del sopar amb els tradicionals balls del mantó i del farolet, el dia gran de la commemoració es viurà el diumenge 23, amb la missa que s’oficiarà en l’església Parroquial Sant Bartomeu i amb el menjar de germandat posterior que tindrà lloc en el pavelló poliesportiu municipal, cita que cada any congrega a un miler de jubilats i pensionistes.

De nou, l’ajuntament distribuirà menús en els diferents domicilis dels majors amb problemes físics per a assistir a l’esmentada menjar de germandat, amb la que es clausura l’Homenatge als Majors 2011.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here