L’Alcúdia tanca la Fira Gastrònomica més llarga de la història amb més de 150.000 visitants i una «selecta organització»

0
375

Gema Galbis amb la paella d'anguiles

Lluís Ribera president de la Fira

L’Alcúdia ja és un referent culinari i d’oci en tota la Comunitat Valenciana i d’ altres regions amb la celebració de la Fira Gastronòmica que enguany i segons el seu president Lluís Ribera «ha sigut la més llarga de la història». Ribera  reconeix davant Riberaexpress que «ha sobrat el dilluns, però estem molt satisfets,  pel bon temps i la gran afluència de milers de persones».
El president de la Fira també ha assenyalat que la pròxima edició serà «ideal», ja que se celebrarà de divendres a dimarts, festivitat del 9 d’Octubre, «però estem molt satisfets per la qualitat i l’afluència de visitants (al voltant de 150.000) que han pogut comprovar la qualitat dels expositors que han  fet unes bones vendes i donar-se a conèixer».

Organització «perfecta»
Una de les expositores de la comarca, la carnisseria i xarcuteria, La Casa, de Carcaixent, es mostrava «molt satisfeta per l’acceptació dels nostres productes, la gent s’ha animat a comprar  i l’organització ha sigut perfecta».
Però no solament de la Comunitat arriben productes a l’Alcúdia, des dels Illes Balears han desembarcat en el recinte firal les ensaïmades, sobrassades, formatges o la ginebra de Mahó, «l’única destil·lada de forma natural», segons va explicar el responsable del stand qui va recalcar que la crisi «s’ha notat, però estem contents amb els resultats».

Cata de bombons i cava

La sala d’acte del recinte firer no ha parat un instant al llarg de tota la mostra, en una d’elles hi havia una perfecta combinació; bombons del pastisser Llopis d’Alzira amb cava de Teulada. Paco Llopis va donar una lliçò magistral sobre el xocolate i la seua elaboració. Els seus dolços, tartes i bombons de xocolate estan elaborats amb cacao de la varietat criollo que «té un sabor més agradable, menys amarc i també és molt més car i delicat». El xocolate explicava Llopis «té un procés paregut al café, cal controlar la seua torrada i una vegada el cacao ja està torrat cal picar-lo ai fer-lo a atrocets molt xicotets». Els assistents deleitaren el seu paladar amb bombons de quatre classes diferentes i amb el bon cava elaborat a població alacantina de Teulada.

Per a combatre la crisi cal imaginació. Així ja hi ha expositors que comparteixen caseta com els vins de Torrevellisca de Fontanars i els foi de Xe que Foi de Navarrés, » compartim despeses i venem dos productes compatibles».

Alguns dels expositors explicaven que els dies laborables han sigut «prou fluixos» degut a que els xiquets no han tingut pont, encara que els dies festius foren bons.
Una de la més entusiastes de la fira és Gemma Galbis, del Restaurant Galbis de l’Alcúdia, que ha triomfat amb la seua paella d’anguiles. «L’acceptació ha sigut tan gran que ja la tenim en la carta del restaurant». Dissabte passat  repartirem 480 desgustaciones, i fins i tot «tenim un club de fans».
Els dàtils de la família Boix d’Alzira, que van qualificar l’organització com a «selecta» són un altre referent de la Fira, que enguany per la calor els productes estrella han sigut la cervessa i els vins blancs i rosats.
De totes maneres, cal recalcar que l’ambient que s’ha viscut aquests dies a l’Alcúdia ha sigut impressionant i que posa a aquesta localitat en un dels punts d’atracció durant el mes d’octubre.
Com a exemple la marea humana que es va acostar aquest dimecres festiu fins al recinte firer. Bon profit i fins l’any que bé.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here