Sueca celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb una marxa reivindicativa

0
373
Lectura del manifest

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que hui, 10 d’octubre, se celebra, la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel de Sueca, que atén persones amb malaltia mental, junt amb l’Associació de Familiars de Malalts Mentals Ribera Baixa, ha organitzat una sèrie d’actes amb l’objectiu principal de defendre els drets d’estes persones. Al mateix temps, han volgut aprofitar també esta circumstància per a donar a conéixer a tot el municipi el treball que es realitza des de la Fundació, una entitat sense ànim de lucre que vetla per la millora de la qualitat de vida dels seus usuaris i familiars.

La marxa reivindicativa, en la qual han participat més d’un centenar de persones, s’ha iniciat en les instal·lacions de la Fundació i ha recorregut uns quants carrers de Sueca fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. Allí, diversos usuaris, tots ells persones amb malaltia mental, han llegit un manifest en defensa dels seus drets i per a donar a conéixer a la resta de la societat “la necessitat de col·laborar entre tots per millorar la salut mental, tant per a evitar l’aparició de problemes, com per a facilitar la recuperació de les persones que els tenen. Les ferramentes ja les tenim, encara que bé és cert que sense una implantació suficient i adequada”.

En la lectura del manifest, han volgut estar presents representants del govern local, com l’alcalde, Salvador Campillo; el regidor d’Acció Social, Joan Baldoví; i altres membres de la corporació. “Des de l’Ajuntament estem molt conscienciats amb l’enorme treball que realitzeu en este municipi i amb els drets de totes les persones que patixen algun tipus de malaltia mental. Volem que sapieu que compteu amb el nostre suport i col·laboració. Gràcies per realitzar actes com este amb els quals doneu a conéixer tota la vostra labor i la importància de treballar pel més important: la salut”, ha assenyalat Campillo. “Pensem que la millor manera que els veïns de Sueca coneguen al col·lectiu de persones amb malaltia mental, era eixint al carrer i donant a conéixer la realitat dels nostres usuaris, familiars, treballadors, i de totes aquelles persones que treballen per la millora dels drets de les persones amb malaltia mental”, han assenyalat els organitzadors.

En el manifest, s’ha posat també l’accent, entre altres qüestions, en l’estigma que encara suporten estes persones: “Les xifres són clares: una de cada quatre persones presentarà una malaltia mental al llarg de la seua vida. Diagnosticades o no, junt amb estes persones també es troben els seus familiars. Tots, també els professionals de l’àmbit de la salut mental, suporten dia a dia l’estigma i la discriminació associats a la malaltia mental. Subratllant la gravetat de les seues conseqüències, revindiquem l’eradicació d’esta lacra que arriba a tal punt que inclús desanima a les persones a reconéixer que tenen un problema de salut mental, sol·licitar ajuda i seguir un tractament”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here