Edicions 96 i les FACA presente a Carcaixent «Joc de Pilota»

0
340
Edicions 96 presentarà demà dimarts, a les 19.00 horesa Carcaixent, en col∙laboració amb les FACA, l’última carpeta de la seua col∙lecció Tallers de Cultura Popular Valenciana, que compta amb el suport de la Federació Escola Valenciana. El treball se centra en el Joc de Pilota, des del seu origen i la seua implantació arreu del món, així com en la identificació de les diverses varietats que en perviuen al País Valencià i la identificació dels elements necessaris per a la seua pràctica.
Tot des d’un punt de vista molt didàctic, ja que no de bades els autors, Sebastià Giner, Vicent Molines i Ferran Luque, compten amb una llarga experiència tant en el camp de l’ensenyament com en el de la pilota, la qual cosa els ha permés bastir un material molt complet.
Ja des d’una vessant més pràctica, el llibre conté les instruccions per fabricar una pilota i proteccions per a les mans utilitzant materials quotidians. També inclou les instruccions per posar en marxa un taller d’iniciació al Nyago, modalitat del joc de pilota quasi extingida, a partir de la qual és molt senzill iniciar‐se en la pràctica del joc de pilota.
La carpeta s’acompanya d’un DVD amb contingut audiovisual per reforçar cadascun dels capítols del llibre, i també hi ha disponible un quadern d’activitats complementàries que s’ha preparat des de l’editorial per tal que, cas que es considere convenient, puga reforçar‐se algun dels aspectes que treballa el llibre. Els autors recorden que totes les dades referides a la pràctica d’aquest esport són molt positives i afegeixen que “el repte és ara aconseguir que la pilota siga un esport modern i popular arreu del món, i per sort, existeix la Confederació Internacional de Pilota a Mà que treballa en aquest sentit. A més, ara tenim lleis i instal∙lacions que permeten treballar la pilota des dels centres educatius, una forta implicació en l’esport de base, campionats, campus i escoles de tecnificació… i tota una sèrie d’actes que li
donen rellevància.”
La presentació serà al local de les FACA, al carrer del Mestre Giner, núm. 44.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here