Arnandis demana a tots els agricultors i comerços que s’unisquen a la DO Kaki i que no s’aprofiten de la marca

0
360

La consellera en la Cooperativa de l'Alcúdia

Cirilo Arandis, president de la DO Kaki Ribera del Xúquer, ha demanat aquest matí a l’Alcúdia en la presentació de la campanya de promoció de la DO Kaki Ribera del Xúquer que aquells agricultors i comerços que «ara s’estan aprofitant de la nostra marca, s’unisquen a la DO i no actuen com a paràsits».
Arnandis va recordar que en l’actualitat la DO produeix uns 65 milions de quilos i la resta que no estan en el Consell Regulador uns 40, «per la qual cosa seria molt positiu la unió i arribar als 100 milions de quilos».
El president del Consell Regulador va presentar al costat de la consellera d’Agricultura, Maritina Hernández, la campanya de promoció d’aquest producte que aquest anys aconseguirà els 1,2 milions d’euros.
Arnandis va recordar que després d’haver passat dos anys dolents pel fong, «aquesta és la primera campanya on la qualitat i la quantitat del caqui és òptima». També va recalcar que Pérsimon és sinònim de «èxit» aconseguit després d’un «gran treball»
També va assenyalar que en 20 anys «l’única» novetat en fruita que hi ha hagut en el mercat ha sigut el caqui Pérsimon, que és un producte d’un gran futur i que ha sigut possible gràcies a l’esforç de tot el Consell Regulador i de les administracions com la Generalitat.

Producte de gran qualitat
Per la seua banda, la consellera Maritina Hernández, ha destacat que l’augment de la demanda de caqui per part dels consumidors de països europeus «obri noves expectatives de creixement per al sector, però també ens obliga a seguir millorant i innovant per a oferir al mercat un producte de gran qualitat». La consellera d’Agricultura també ha destacat l’augment de la producció de caqui a la Comunitat Valenciana, que es concentra majoritàriament en la comarca de la Ribera, que en l’actual campanya aconseguirà les 65.000 tones, un 23,8% més que en l’anterior, quan es van obtenir al voltant de 52.500 tones. Cal tenir present que la Comunitat Valenciana exporta entre el 70 i el 80 % de la producció total nacional de caquis.

Amb anterioritat a la presentació, Maritina Hernández ha visitat la Cooperativa La nostra Senyora de  l’Oreto de l’Alcúdia, una de les majors processadores de caqui a la Comunitat Valenciana.
Per la seua banda, l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, va assenyalar que l’esforç conjunt realitzat entre el Consell Regulador, la Cooperativa, la Conselleria i l’Ajuntament ha fet possible que el caqui siga símbol de prosperitat.

Xavier Pérez /Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here