La Fira Gastronòmica passa de crisi mentre les Muixerangues buscaren el cel de L’Alcúdia

0
296
Al cim de la Trobada

La crisi econòmica sembla que no afecta a la XVII de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia que porta ja varios milers de visitants durante este cap de setmana del 9 d’Octubre. Mentre, Els Castellers de Sants (Barcelona) i Els Negrets de l’Alcúdia més que rivalitzaren s’jaudaren ahir per fer les muixerangues més armonioses i altes possibles. Expositors i visitants gaudiren de la plasticitat d’este torres humanes durant una bona estona.

La sala d’actes amb les cates de menjar i begudes, la fira tradicional dedicada als més menuts, els espais de restauració han estat d’allò més animats. Però l’activitat més frenètica estava este matí a ales casetes de la fira; els bons-degustació es venien com a xurros i les xarcuteries, bodegues, formatgeries i pastisseries no donaven coll. I als parkings no cabia cap vehicle més.

Dos amics de l’Alcúdia, Aurelio Real i Federico Vidal han matinat per si de cas s’acabaven els productes; «venim a probar-ho tot, a veure la fira i a disfrutar-la» deia Aurelio mentre clabava el dent a un trocet de formatge. Al seu costat Federico asaboria un gotet de ví, «m’agrada provar les distintes bodegues perequè venen molts bons vins a la fira», deia satisfet.

Encert en el calendari i la ubicació

Prop d’allí davant la caseta de l’ajuntament, l’alcalde del poble, Robert Martínez, seguia de prop l’evolució de la mostra. I ens recordava que «s’havia encertat en la fòrmula i en el calendari aprofitant el pont del 9 d’Ocutbre i de la Immaculada». També el canvi de lloc  el considera una de les claus de l’èxit. Una decissió que també comparteix, Federico Vidal sobre tot perquè causa «menys molèsties als veïns».

Altre visitant il.lustre de la Fira Gastronòmica ha estat el delegat del València CF, Voro Gonzàlez, qui ha aprofitat el parò lliguer per acodir amb tota la família.

Vore vídeo muixerangues:

http://www.rtvv.es/va/cultura_i_oci/moixeranga-envaeix-lalcudia_0_568743193.html

Riberaexpress

Aurelio i Federico fent-se l'aperitiu a la fira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here