L’historiador Tomàs Peris presenta a Almussafes l’últim volum d’Història de la Ribera, «Poders i conflictes»

0
329

Tomàs Peris junt al també historiador i alcalde d'Almussafes, Albert Girona

La Biblioteca Pública d’Almussafes ha acollit esta vesprada de divendres l’acte de presentació del llibre “Poders i conflictes”, el sext i últim volum de la sèrie Història de la Ribera, publicat per l’editorial Bromera. El propi alcalde d’Almussafes i historiador, Albert Girona ha introduït l’investigador alzireny Tomás Peris Albentosa, l’autor d’esta última novel·la en la que s’analitzen les relacions de poder i els conflictes de la comarca, i de les cinc anteriors que completen la col·lecció.

“Poders i conflictes” és el títol de l’obra que conclou la sèrie d’investigació Història de la Ribera, creada per l’historiador Tomás Peris Albentosa (Alzira, 1954) i publicada per la col·lecció “Xiprer”. Amb este sext volum, l’autor tanca el cicle d’anàlisi de la història de la comarca de la Ribera entre els segles XVI i XVIII, una exhaustiva labor d’investigació que invita els habitants de la comarca a conéixer el seu passat col·lectiu, a reflexionar sobre el present i a concebre el futur d’una manera més madura i lliure.

El propi autor ha presentat a Almussafes este títol d’història local, al que ha calificat com “el llibre més difícil del conjunt de la col·lecció”, que facilita una valuosa informació als estudiosos i també als docents al retratar i analitzar les relacions de poder i els episodis bèl·lics que van assotar el territori del Xúquer durant l’esmentada època.

El president de la corporació, a la vegada que historiador i investigador, ha estat l’encarregat d’exalçar la rellevància de l’esmentat volum, que se suma als seus predecessors en la sèrie: “L’escenari i els protagonistes”, “La terra de l’arròs i les moreres”, “Els jerarquies socials”, “La cultura popular” i “Creences i símbols”, tots ells editats entre l’any 2001 i el 2011. “Sorprén la gran tasca de recerca i divulgació, en la qual Tomás Peris ha invertit molts anys de la seua vida, completant un projecte redó i, fins ara, mai emprés per ningún altre investigador en la historiografia local valenciana”, ha destacat Girona en la seua intervenció.

Amb la presentació pública de “Poders i conflictes”, la Biblioteca Pública Municipal reprén el programa d’activitats d’animació i promoció de la lectura de l’any 2011, una vegada acomiadat el període estival, a més de formar part del programa per a la commemoració del 9 d’octubre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here