L’alcalde d’Almussafes sol·licita formalment a la Conselleria l’ampliació del parc industrial Joan Carles I

0
550


  • En l’actualitat, el polígon està ocupat pràcticament en la seua totalitat
  • Diferents empreses no vinculades amb el sector de l’automòbil han mostrat interés a instal·lar-se a Almussafes

Parc Industrial Joan Carles I d'Almussafes

El consistori d’Almussafes s’ha fet eco de les peticions formulades per diferents empreses en els últims anys i ha emprés les accions necessàries perquè el SEPIVA tramite els preceptius instruments urbanístics que permeten l’ampliació del Polígon Industrial Joan Carles I. Tots els grups municipals van donar ahir llum verda a la proposta de l’alcaldia amb què es pretén generar major riquesa i ocupació en la població, a més d’obtindre la diversificació de l’activitat industrial del parc.

El parc industrial Rei Joan Carles I d’Almussafes, promogut per la Generalitat Valenciana, a través del SEPIVA, inicialment en una primera fase executada en 1995 i ampliat l’any 2001, compta amb les condicions idònies per a continuar expandint-se en un futur molt pròxim.

Es tracta d’un polígon estratègic que basa la seua localització en la seua proximitat a la Factoria Ford i en criteris molt estrictes d’accessibilitat, existència de servicis, capacitat territorial i mínima vulnerabilitat. Així mateix, l’activitat econòmica del parc es veu reforçada per la Xarxa Logística de la Comunitat Valenciana, per la seua inserció en importants xarxes de comunicació i perquè suposa la potenciació necessària del ferrocarril de mercaderies i el futur corredor mediterrani. I, finalment, es tracta d’un polígon pioner quant a l’ús de les noves tecnologies, com el transport aeri a través d’àrees de reserva logística de materials al centre de producció o la fibra òptica, entre altres.

Precisament, totes estes condicions d’economia sostenible, així com el fet que en l’actualitat, i donada la seua gran qualitat, el parc industrial es trobe al límit de la seua capacitat, ja que pràcticament no queden parcel·les lliures, ha portat a la màxima autoritat municipal a proposar formalment davant de la Generalitat la necessitat procedir a la seua ampliació. “Ens trobem de nou en una conjuntura expansiva per a l’entorn de l’automòbil, ja que l’any que ve Ford procedirà al llançament dels dos nous models, la mateixa que va justificar la creació del polígon l’any 1995”, argumenta l’alcalde, Albert Girona. En els últims mesos, s’han produït eixides del polígon d’algunes empreses auxiliars de l’automòbil o dedicades a la logística, davant de la impossibilitat d’ampliació física de les seues parcel·les.

“No podem permetre que més empreses opten per instal·lar-se en els polígons d’El Romaní-Sollana o Picassent i que en estos moments altres companyies que fabricaran peces dels nous vehicles de Ford estiguen tenint dificultats per a instal·lar-se en les proximitats de la factoria”. I va concloure “el nostre polígon també requerix d’una major diversificació dels sectors industrials presents, ja que no podem dependre únicament del sector de l’automoció en un futur”.

Per això, durant la sessió plenària celebrada a les 20 hores d’ahir dijous dia 6, equip de govern i oposició van adoptar l’acord de sol·licitar a la Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç la ràpida expansió del parc industrial d’Almussafes, incloent en la proposta el pla grafiat del sòl industrial de 330.000 metres quadrats, emplaçat en la partida de Montañana, que podria destinar-se a l’ampliació, encara que les negociacions posteriors amb el SEPIVA seran les que determinaran la millor localització. En la seua intervenció, la regidora d’Indústria, Mª Carmen Santos Joans, va fer referència al fet que la ubicació triada en el terme d’Almussafes requeriria la suma d’altres parcel·les de municipis limítrofs com Picassent o Benifaió, per a obtindre la quantitat de metres quadrats necessaris per a l’execució del projecte. “Volem ser els primers en la cua del SEPIVA per a quan arribe la reactivació econòmica”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here