Baldoví diu que Compromís serà la veu de Xúquer Viu i dels interessos valencians a Madrid

3
186
Aranda, Morera, Baldoví i Pau a la roda de premsa

L’ex alcalde de Sueca i nº 1 de la coalició Compromís per la província de València a les eleccions generals, Joan Baldoví,ha encetat a la Ribera l’aventura de la pre campanya electoral que li pot portar al Congrés dels diputats, igual que altres dos il·lustres suecans en el seus temps; Bernat i Baldoví i Paco Burguera.
La seu la Mancomunitat de la Ribera Alta a Alzira ha sigut, este matí, l’escenari per a presentar part del programa electoral que la colició nacionalista té preparat per a les eleccions generals.
En aquest acte ha estat acompanyat pel Síndic de Compromís en Les Corts, Enric Morera, i pels edils d’Alzira Carles Aranda i Adelaida Pau.
Baldoví s’ha mostrat molt entusiasmat amb «la nova etapa de la meua vida que pot començar a partir del 20-N. Em presente amb tota la il·lusió i vaig a ser el carter dels valencians en el Congrés».
Una de les idees del que pot ser diputat és «ser el portaveu de Xúquer Viu en el Congrés, per a defensar el nostre riu, el territori i ser ambaixador d’una nova cultura de l’aigua» i exigir un nou pla de conca del Xúquer.
El candidat va afirmar que no és possible fer més transvasament del Xúquer «quan hi ha 16 pobles en la Ribera que beuen aigua amb nitrats».
D’altra banda, Baldo,  assenyala que la coalició defensarà al Congrés els interesos valencians com l’agricultura valenciana, especialment el caqui «que comença a no ser rendible per culpa de la Generalitat» i la taronja. A més de renegociar la PAC amb Europa.
Joan Baldoví fa fet una reflexió en veu alta : «Algú coneix als diputats valencians a Madrid? Nosaltres serem eixa veu que falta, la veu nacionalista, d’esquerres i i verda».

Continuarà de regidor a Sueca
Baldoví també ha anunciat que en principi no dimitirà de regidor de Sueca si és triat diputat, «encara que no podré portar les delegacions que porte ara. Crec que puc dedicar part del meu temps al meu poble».
Enric Morera es  mostra molt optimista de cara a les generals i segons els seus càlculs, Compromís té un diputat assegurat «i estem fregant el segon que li’l llevaríem al PP».
Morera lamenta els obstacles que els dos grans partits han possat per a la presentació de Compromís. «Però anem a arreplegar, no solament 3.500 signatures, si cal presentarem 200.000. Hi ha que trencar el bipartidisme».
El president del Bloc també anuncià que el regidor d’Alzira, Diego Gómez, que es va presentar a la primàries amb Baldoví tancarà la llista de Compromís.

Xavier Pérez /Riberaexpress

3 Comentarios

  1. A ver si por fin los valencianos tenemos un representante de verdad en el parlamento español. Un diputado que defienda a esta tierra de tanta agresión centralista. Un valenciano que deje claro a toda España que El Pais Valenciano existe, y que los valencianos no somos todos tan muelles como dicen por Madrid.

  2. Per un euro diga’m noms de diputats i diputades valencians del PP i el PSOE a Madrid en esta legislatura.Per un altre euro diga si recorda alguna intervenció dels diputats valencians del PP i el PSOE a Madrid defenent l’economia i els interessos valencians. No es preocupe, no és que haja perdut la memòria és que no han dit o reclamat res pel que hàgem de recordar-los.

  3. Para los diputados valencianos del PP y el PSOE, el eje mediterraneo tiene que pasar por Madrid. Una vez más han utilizado los votos de los valencianos para votar en contra de nuestros intereses.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here