Prop de 4.000 veïns de la Ribera es troben en la frontera de la marginalitat segons els sindicats

1
312

Entre 3.000 i 4.000 residents en la comarca de la Ribera pertanyen al grup dels «treballs indecents i es troben en la frontera de la marginalitat» segons han revelat els secretaris comarcals de CC OO y la UGT, Josep Antoni Carrascosa i Pepe Esteve, respectivament.

És tracta d’un col.lectiu, integrat majoritàriament per immigrants, que solen dedicar-se a venedors ambulants, a recollida de ferralla i a diversos treballs nocturns.

Explotació infantil

Però el més preocupant és l’aparició de «l’explotació infantil constituïda per xiquets que no van a escola», un fet que junt a la resta de marginats de la comarca ha sigut constatat davant el treball d’investigació de camp fet per CCOO, unit a les consultes fetes a organitzacions no gubernamentals i als Serveis Socials de diverses poblacions.

Carrascosa ha afegit que la crisi econòmica junt la reforma laboral ha fet que al voltant de 30.000 veïns d’esta comarca «s’hagen caigut de la clase mitjana», pel que Esteve ha deixat palés que «ara som tots més pobres i això no pot seguir així».

El dirigent comarcal de la UGT ha explicat com la crisi està afectant a la sanitat i a la educació; pel que fa a la sanitat ha dit que «les llistes d’espera s’allarguen poc a poc a l’Hospital de la Ribera «en fer un ajust de personal de forma sibilina i de no sustituir les vacants».

Congelació salarial

Els expedients de regulació de treball (ERE) estan proliferant, de nouy, enguany a les empreses de la comarca, segons ha denunciat Esteve qui ha critica en la roda de premsa conjunta amb CCOO que «diversos empresaris han rebutjat la proposta de congelar els salaris feta pels comités, preferint acomiadar treballadors».

Pel que respecta a l’educació, segons Esteve, «s’ha iniciat el curs amb menys professorat i per tant els alumnes patiran una rebaixa de la qualitat educativa».

Per la defensa d’un treball digne i de l’estat del benestar, UGT i CCOO han convocat per al pròxim dijous dia 6 tot un seguit de manifestacions en les principals ciutats espanyoles. En el cas de Valéncia la protesta començarà a les 19,30 hores a la plaça de Sant Agustí.

1 Comentario

  1. Esta es la herencia que recibimos despues de 8 años de Zapatero.
    Por lo menos Felipe González, nos dejó un solar, pero Zapatero no deja ni el solar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here