Sueca oferirà ajuda a persones majors que visquen a soles mitjançant del Voluntariat Social

0
279

Reunió que es va calebrar a Sueca

El Programa de Voluntariat Social de Persones Majors, presentat fa uns dies en el nostre municipi, potència el suport mutu entre els majors oferint companyia, escolta i ajuda

Representants de la Federació Provincial d’Associacions Democràtiques de Pensionistes i Jubilats UDP de València, encapçalats pel seu president, Pepe Sanchis, es van reunir, fa uns dies en la seu del CEAM, amb membres de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Sueca per a presentar-los el Programa de Voluntariat Social de Persones Majors.

En representació de l’Ajuntament de Sueca, agent col·laborador d’este Programa, va assistir també la regidora de Persones Majors, Mª José Sarrió, qui va aprofitar l’ocasió per a oferir a este col·lectiu tota la seua col·laboració i la seua predisposició a escoltar tots els suggeriments i propostes que vullguen fer-li arribar. “Des de l’Ajuntament col·laborarem en tot allò necessari perquè els nostres majors se senten millor i tinguen la millor qualitat de vida possible; per això, quan se’ns va sol·licitar la participació en este Programa, no ho vam dubtar ni un segon. Creiem que és molt positiu, tant per l’aportació i satisfacció personal dels voluntaris, com per la gran ajuda, il·lusió i afecte que demostren els majors que ho reben”, ha afirmat la regidora de Persones Majors, Mª José Sarrió, qui va animar als presents, al finalitzar la reunió, que s’apuntaren com a voluntaris, i va col·laborar amb ells ajudant-los a omplir els impresos.

En la reunió, Sanchis va explicar detalladament en què consistix este Programa de Voluntariat, format per una xarxa de suport mutu en el qual persones majors ajuden a altres persones majors dependents que per diverses raons no tenen l’oportunitat de relacionar-se amb els altres i senten la soledat, bé en les seues cases o bé ingressades en algun centre. Els voluntaris els ajuden oferint-los calor humà, companyia, escolta i suport. La coordinadora del Programa, Mª Isabel Tarín, també va estar present en la reunió i va remarcar la importància del benefici que suposa per a estes persones eixes hores a la setmana que compartixen amb els voluntaris.

El Programa de Voluntariat Social de Persones Majors està ja plenament consolidat en més de 60 municipis. La pròxima reunió en Sueca s’ha fixat per al dia 7. En ella, es començaran a coordinar les línies d’acció de les persones que ja s’han apuntat com a voluntaris. Els requisits necessaris són: voler ajudar als altres, disposar d’unes hores lliures a la setmana i assistir a uns cursos de formació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here