L’Ajuntament de l’Alcúdia denúncia les mancances i deficiències d’inici de curs als centres escolars

0
378

Una pancarta reivindicativa a l'Alcúdia

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha aprovat per unanimitat una moció de Compromís per l’Alcúdia en la que denúncia les mancances i deficiències de principi de curs i demana una solució urgent a aquests problemes que han afectat principalment als col·legis de Batallar i Les Comes.

Encara que la situació, poc a poc, ha anat normalitzant-se, aquest inici de curs ha estat marcat, a l’Alcúdia, per importants mancances i deficiències com a conseqüència de la política de retallades en educació aplicada pel Govern de la Generalitat Valenciana. Un nou curs que comença amb barracons, classes massificades o desdoblades i sense el nou centre d’infantil i primària demandat pel nostre ajuntament i la comunitat educativa ni amb la implantació dels cicles formatius que igualment hem demandat reiteradament.

Aquestes mancances s’han donat especialment en els col·legis Batallar i Les Comes que són els que afronten una pitjor situació.

El col·legi Batallar comptarà aquest curs amb un total de 5 classes desdoblades -dos més que el curs passat-, havent de prescindir de les aules destinades a Biblioteca i a Idiomes, en estar ocupades per algunes de les classes desdoblades.

Aquest centre estrena aquest curs un segon barracó que s’afegirà al que es va instal·lar el curs passat. El barracó que hauria d’estar preparat per al seu funcionament des del primer dia de curs, no ha estat disponible fins a finals de setembre, el que ha obligat a una de les classes a instal·lar-se en el menjador escolar, que no reuneix les condicions idònies per a aquesta finalitat.

A més, una setmana després de començades les classes, encara restaven per ser anomenats dos professors o professores del cicle infantil.

El col·legi de Les Comes comptarà aquest curs amb dues classes desdoblades -una més que l’any passat- , utilitzant per a impartir classes les aules d’Informàtica i d’Idiomes que no podran ser destinades a aquestes finalitats. A més el curs s’ha iniciat amb la falta d’un professor d’Educació Física, un altre de Primària i un tercer d’Audició i Llenguatge, el que ha complicat especialment l’inici de curs.

També l’Institut dels Èvols ha començat amb la mancança de tres professors de la plantilla.

Per a Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia una part important de les deficiències i mancances del nostre poble es donen per l’absència d’un nou centre d’infantil i primària que el nostre poble porta anys reclamant. Són 7 en aquests moments les aules desdoblades a l’Alcúdia i moltes les aules massificades amb un nombre excessiu d’alumnes.

Aquest panorama forma part dels atacs a l’Escola Pública que en distintes comunitats s’està portant a cap i que al País Valencià es concreten en l’anunci de la Conselleria d’Educació de promoure Centres d’Iniciativa Social, cedint terrenys i sol públic per a la construcció de centres de gestió privada, en un intent d’afavorir descaradament l’ensenyament privat subvencionat.

Es per això pel que l’Ajuntament de l’Alcúdia traslladarà a la Conselleria, a proposta de Compromís, el malestar de l’Ajuntament pels problemes de principis de curs, tant d’infraestructures com de professorat i que demane la solució urgent de totes les mancances i deficiències exposades anteriorment i que afecten de manera especial als col·legis Batallar i Les Comes.

Igualment la moció aprovada reitera l’exigència de construcció d’un nou centre públic d’educació infantil i primària als terrenys cedits per l’Ajuntament així com la posta en funcionament dels Cicles Formatius prevists en l’Institut d’Ensenyament Secundari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here