Bloc-Compromís de Carcaixent demana explicacions sobre la situació de l’aulari del sector Gaianes

33
5649
Paco Salom (Bloc-Compromís)

El grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent ha traslladat a l’equip de govern (PP-PSD) una bateria de preguntes sobre l’estat i destinació de les obres de l’aulari que s’està construïnt al sector Gaianes. Després de l’acord a què ha arribat recentment la Universidad Católica amb l’Ajuntament d’Alzira per incrementar la seua presència en aquella ciutat, s’han disparat les rumors sobre la possibilitat que aquesta universitat abandone la seu de Carcaixent, fet que el consistori tampoc no ha desmentit. Davant d’aquesta incògnita, demanem a l’alcaldessa transparència en aquesta qüestió, ja que en el mes de març de 2011, durant la col·locació de la primera pedra de l’aulari pel conseller d’Educació en aquell moment, Alejandro Font de Mora, es va reconéixer als mitjans que el destinatari d’eixe edifici seria la universitat San Vicente Mártir.

L’aulari del sector Gaianes s’està construint (1ª fase) amb un pressupost d’un milió d’euros del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana. Bloc-Compromís demana a l’alcaldessa que aclarisca quan estaran les obres finalitzades i quin ús tindrà el nou edifici. Així mateix, reclama informació sobre les institucions amb què s’han fet gestions com a possibles usuaris de l’aulari, o si serà finalment la Universidad Católica San Vicente Mártir el seu destinatari final. En tot cas, cal que es facen públiques les contraprestacions que rebrà l’Ajuntament a canvi d’aquesta cessió, sobretot si qui en farà negoci és una empresa privada.

Nombrosos rumors apunten a que la Universitat Catòlica pot abandonar en breu les seus instal·lacions en Carcaixent

Bloc-Compromís expressa, així mateix, la seua perplexitat perquè l’Ajuntament oculte durant tant de temps el destí d’una inversió pública d’aquesta magnitud. Al llarg dels últims mesos nombrosos rumors apunten a que la Universitat Catòlica pot abandonar en breu les seus instal·lacions en Carcaixent.

Este trasllat, que s’emmarcaria dins d’un procés de reorganització dels campus univertiaris de la Catòlica, podria suposar el tancament de les actuals instal·lacions del carrer Santa Anna i deixaria sense destinatari l’aulari que ara està construint-li l’ajuntament. Paco Salom, portaveu del grup municipal, afirma: “Sempre ens hem posicionat en contra d’este projecte, i si els rumors actuals finalment es confirmen el resultat pot ruïnós per a l’ajuntament, amb un edifici en marxa, sense recursos per acabar-lo, dissenyat per a un ús determinat i sense destinatari. Cap on anem? Per tant si no està clara la finalitat d’aquest aulari, caldria plantejar-se seriosament la possibilitat de parar momentàniament les obres per tal d’adequar la distribució de l’edifici a l’ús final que se li haja de donar. És evident que els recursos del Pla Confiança s’haurien pogut destinar a necessitats més urgents per a la ciutat, ja que ara correm el perill de quedar-nos amb un esquelet de formigó, inútil”.

Comunicat del Bloc de Carcaixent

33 Comentarios

 1. A vore si ja per fi Lola Botella explica què i per a qui estan construint a Gaianes. El silenci tot este temps només indica que amaguen alguna cosa. Els carcaixentins volem saber en què es gasten els nostres diners!

 2. El pla Confiança el pagava la Generalitat («Generalidad» per a la senyora Rita), però amb els diners que té el senyor Fabra (Alberto) els diners no vindran a Carcaixent de manera que ja sabem on anirà l’anunci d’increment exagerat de l’IBI que tots els propietaris d’alguna casa estan rebent: a pagar unes obres inútils que no serviran més que per acumular brutícia.
  Una magnífica gestió de l’actual govern municipal carcaixentí. I mentres els proveïdors sense cobrar i moltes entitats carcaixentines sense rebre subvencions.
  Ja sabem en què consisteix la iniciativa privada: les entitats públiques m’ho paguen i jo faig el que em passa pel nas.

 3. Sembla que el destinatari de les instal.lacions pot ser una escola de Carcaixent, que canviarà les seves actuals instal.lacions. D’aquesta manera, es donaria mort a l’escola pública José María Boquera i l’Institut Arabista Ribera, ja que el mateix s’ampliaria a dues línies, donant també el batxillerat . I de contraprestació, res de res. Per endevinar l’escola, Ave-Isabel-Maria-Educació.

  • Xe, açò pareix un concurs a vore qui diu l’animalà més gran!. Per al primer premi, està clar que yerisa és la millor posicionada: mira que n’hi ha que tindre imaginació (i poc sentit comú) per a pensar que eixa obra és el nou col·legi «Ave Maria»!.
   Sento, tu tampoc et quedes darrere!. Supose que no saps que l’Ajuntament no pot destinar ni un cèntim del IBI ni de cap impost a eixa obra perquè el Pla de Sanejament municipal aixì ho imposa.
   No es posen nerviosos!. Com ja s’ha dit i repetit, eixa obra és la primera fase d’un aulari municipal. Si s’acorda el seu ús amb alguna entitat, pública o privada, ja s’informarà i si es reconverteix en un projecte cultural o d’altre tipus, també.
   De qualsevol forma, si no es reben més recursos per a la segona fase d’obres, lo normal és que es quede com està.

   • Queeeeeeeeeeeeeee? Jo pensava que ho havia vist ja tot en cara dura, pero el que diu Opinador s’endu la palma grosA, pero grosa grosa. Ja te el Bloc la resposta que demanava: no tenen ni remota ide de que faran amb l’edifici pero ja dona igual perque no tenen diners per a acabar-lo. I N C R E I B L E !!!!!!!!! I diu que no ens posem nerviosos, i que lo normal es que facen l’estructura i que si pot s’acaba i si no ahi teniu això. Pa xulos mojatroj!
    . Si aixo es aixi ja poden córrer perque no tindran on amagar-se de la vergonya, senyors del PP. Quin descaro i poca vergona!

   • Opinador no vaja vosté de sobrat que en este tema el PP té molt que amagar i que callar. I no descarte vosté que acaben obligats a demanar disculpes als carcaixentins per tirar els recursos públics, els nostres diners, per l’alcantarilla. El seu jefe Rajoy diu que els polítics han d’administrar els diners com si foren una família i no gastar més del que es té. La teoria la sap, però en la práctica els polítics del PP no l’apliqueu mai. Ningú amb dos dits de trellat es posa a construir un edifici si no sap per a què servirà. Perquè pot ser que quan li troben una utilitat l’hagen de modificar per adequar-lo a l’ús definitiu.
    Així que no vaja de listillo i donant lliçons a ningú i demane a Lola que done les explicacions que ha de donar i que deixe d’amagar-se en esta questió.

   • Opinador, ara ho has dit molt bé. Si no es reben recursos bé està que es quede com està. I qui es fa responsable que es quede com està? La paraula és «ningú»?
    D’altra banda, opinador, hauries de saber que una cosa és la teoria i una altra la pràctica: que no es poden desviar partides i conceptes comptables? Vols exemples i sense eixir del poble? Supose que no caldrà perquè tu mateix saps com s’estiren i es modifiquen partides i conceptes.

 4. Lo anticipé en su dia la renuncia de la Universidad Católica, os recuerdo que tengo hilo directo con Radio Vaticano que me dió la primicia y parece mentira que la Alcaldesa no hay aclarado ni comentado nada al respecto.
  Muy bién señores de Compromis.
  El «boñigo» que hay es tremendo.

 5. Muy bien señor Willy9 como dice usted tiene linea directa con la iglesia ( y sus negocios parace ser) porque la universidad católica es un negocio y como en todo negocio lo que impera es la pasta (así que no se que tiene que ver dios con esto pobre), entoces si se descarta que la universidad católica va allí ¿para que narices nos estamos gastando un pastón en un aulario? Creo que hay algunas otras necesidades básicas que cubrir antes ¿no creen?

 6. Srs Todossss;

  Ya les dije tiempo atras que esas obras estan destinadas a un «AULARIO» y cuando se dice «AULARIO» no se esta diciendo que sea «UNIVERSIDAD CATOLICA» y sigue siendo eso¡¡¡ para un AULARIO, no les dire mucho mas, solo que, porque no la politecnica??? porque no «Escuela Oficial de Idiomas??,Porque algunos se empeñan en que todo se hace mal?? esque no saben que ningun gobierno de NINGUN sitio cuenta nada a nadie incluyendo la OPOSICION,de lo que lleva entre manos hasta que no lo tiene claro al %, se les explico algo cuando se puso en marcha el tema del Centro Comercial?? o se dijo cuando ya estaba firmado?? y con Decatlon?? se les dijo un año antes?? pues NO se dijo cuando ya estaba firmado, como se deben de hacer las cosas Srssss. El Gobierno esta para gobernar y la oposicion deberia de estar para algo que no fuera decir NO a todo lo que hagan los que gobiernan y ademas que el NO es por llevar la contraria sin pararse a saber si es bueno o no para la ciudad, en este caso Carcaixent,,,

  • Senyor Elmio, se li entén TOT (el meu ordinador també té majúscules, veu?). Vol dir vosté que la senyora Lola Botella i la seua troupe NO sabem encara 100% què punyetes van a fer en l’edifici que estan construint i que ens costa UN MILIÓ D’EUROS? I això li sembla NORMAL? Es pensa vosté que es pot construir un edifici sense tindre CLAR què hi posaran?
   Clar, que és el model PP: el mateix que han fet amb l’Àgora de València: construir un edifici CARÍSSIM sense CAP utilitat. Això, ho vulga vosté o no és una PÈSSIMA gestió. I l’oposició està OBLIGADA a demanar explicacions perquè eixa és la seuq FUNCIÓ. I si Lola Botella no té res que OCULTAR, ho té ben fàcil: que s’explique d’una vegada, que parle CLAR. Un governant no ha d’ocultar RES a la ciutadania.

  • Sí, segur. O era una extensió de la NASA lo que anaven a posar allí?
   Va, va, va. En campanya Lola Botella a reconéixer que la catòlica se n’anava d’on està ara, i el conseller va dir que es posaria allí. Blanc i en botella, no cal ser una lumbrera.
   Ara no mentiu si la jugada ha eixit malament perquè no ho teníeu al sac i ben lligat: allò s’ha construit des del principi per a la catolica, i ara no sabeu què fer perquè se us vol donar plantó. Pensàveu que allò era una universitat normal, però és un negoci i van on trauen més rendiment.. Si li trobeu al’aulari un altre ús fantàstic, però no falsegeu la veritat perquè la vostra credibilitat és nula.

  • Sr. Elmio jo pensava que en una democràcia la transparència era una virtut, però ai, ja sabem que els nostres aristòcrates governants ens duen de la maneta (pobrets de nosaltres) i no ens diran on anirem fins que arriben a un lloc segur.
   Gràcies, Sra. Alcaldessa; gràcies senyors regidors per procurar tant per nosaltres, que damunt som uns desagraïts, que no som capaços d’entendre les coses meravelloses que fan per nosaltres.
   Els islandesos també deuen ser uns desagraïts per enviar a la presó als polítics que els van clavar en la crisi econòmica. El problema és que a mi també m’agradaria ser islandés. Que vol que li diga!

   • Be, jo crec que si demana vosté demà matí, pot obtindre la nacionalitat islandesa en unes setmanes i estar a Reikiavik abans de l’estiu!.
    Mire, una cosa és ocultar informació i altra no vendre una qüestió que no està tancada.
    Jo, de vostés, tampoc no donaria per fet que això quedarà en una estructura de formigò, no siga que després hagen de recular!…

    • Ino, no t’escaqueges del principal problema: heu gastat una pasta en l’aulari i:
     A) no teniu diners per acabar-lo
     B) no sabeu quin ús donar-li
     Olé mis niños!
     Així que no dones lliçons de qui ha de recular i doneu tota la informacio d’aquest cas. Heu creat un problema on hi havia un solar. Ara cal buscar-li solució. Però que l’heu clavada fins el mànec, això ho sabem tots. Tu també.

 7. Sincerament,crec que ni ells saben on es gasten les «NOSTRES» inversions,lo únic que traten de fer es distraure al poble amb tonteries,per a fer de les seues.

 8. Crec que m’he llegit quasi tots els comentaris de totes les noticies publicades en aquest diari digital. Estem donant una imatge de Carcaixent que dona risa, tant uns com altres. Es te que defendre les coses bones per a Carcaixent, vinguen de l’ala que vinguen. Si remem sols amb un rem ja sabeu, a pegar voltes al nano.

  • Xe, UDELPOBLE, ja estàs per ací!. Com pots veure, açò és millor que el TBO i més barat!. Continua llegint i voràs l’efecte del desfici, l’avorriment i un punt de mala baba…
   De qualsevol forma, també trobaràs gent amb trellat, de totes les idologíes, que intercanvia opinions i informació, amb educació i respecte, des de la discrepància…a tots eixos els va be un bon conjunt de «mariachis» per animar el foro!.

  • UDELPOBLE, ole,ole,y ole . solo hay que leer el ribera expres de alcira , no hacen tantos comentarios de risa ( sera que son mas cultos )

 9. Opinador, no entenc eixes paraules de , ‘ja estas per aci’. Es la primera, amb esta la segon vegada que escric. Però quan llig el que escrius, amb tot el respecte del mon, me quede de pedra, sí, exactament igual que ‘l’aulari’ que es suposa que esta en marxa. Un eixample: en ma casa volem canviar les finestres, però no tinc prou diners per a tot. Es igual, enguany fique la finestra i l’any que be ja ficaré el cristal. A vore qui ens cura el constipat este hivern!

 10. la universitat catolica sen va Alzira perque els que manen alli estan ben respaldats per el Sr. Blasco i com en Alzira els que manen de la esglesia
  son «KIKOS» semporten els diners al seu poble i asi a Carcaixent com son
  «PIPES» l’aulari mos el quedarem per fer cines. En Carcaixent no tenim arreglo de ninguna clase, som «mesinfots».

  • Ja pots dir-ho cuqueta…des d’allò de l’Eroski, que els va saber molt, però que molt malament, ens la tenen jurada!.
   El Decathlon ha segut una altra espina que se’ls ha atragantat, així que està clar que en el tema de la catòlica han tirat «el resto»!.
   Però tranquil cuqueta, que a la partida encara li queden unes mans per jugar i les cartes de Carcaixent tampoc no son roïnes!.

 11. Per tal de donar una eixida viable a esta caguerá us he de dir ke la qualificació del sól és «dotacional per a us educatiu». Per tant dins de «educatiu» caben molts usos, com be s’ha comentat i no fer la jugada a l’ave maria ke implicaria la mort de l’escola publica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here