Bloc-Compromís insta a l’Ajuntament de Carlet a exigir a la Generalitat l’aplicació de l’impost de Patrimoni

0
259
Maria Josep Oretga (Bloc-Compromís)

El grup polític Bloc-Compromís ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament perquè es posicione favorablement a l’aplicació de l’impost de patrimoni aprovat pel Congrés dels Diputats.

El Congrés aprovava en la darrera sessió de la legislatura l’Impost sobre el Patrimoni, amb 176 vots a favor,  166 abstencions i cap vot en contra. La recuperació de l’impost afectarà únicament els contribuents amb patrimonis superiors a 700.000 euros i estarà vigent fins l’any 2012. Aquest tribut, de caràcter temporal, suposaria una recaptació de 1.080 milions d’euros si s’aplicara amb els mateixos paràmetres a tot l’Estat espanyol. Tanmateix, la seua aplicació és competència de les comunitats autònomes.

La portaveu de Bloc-Compromís, Maria Josep Ortega, ha declarat que “les estimacions del Ministeri d’Hisenda és de recaptar 109,5 milions d’euros al País Valencià aplicant l’impost que s’acaba d’aprovar”. Ortega ha afegit que “l’Ajuntament de Carlet s’ha de desmarcar clarament del govern de la Generalitat que ha declarat que no aplicarà l’impost, ja que en les actuals circumstàncies es fa necessari que les rendes més elevades contribuïsquen més, sobretot si tenim en compte la situació financera de la pròpia Generalitat i les dificultats per què estan passant els ajuntaments”.

La líder de Bloc-Compromís ha remarcat que “amb la crisi ha augmentat la diferència entre la classe mitjana i els més rics, i és obligació de totes les instàncies polítiques lluitar pel manteniment de l’estat del benestar en favor de les classes socials més desafavorides, per a la qual cosa  és necessari un sistema impositiu solidari, progressiu i equitatiu on hi haja ciutadans i ciutadanes que paguen més o menys en funció de les seues circumstàncies econòmiques, i en este sentit es fa  imprescindible la recuperació de l’Impost de Patrimoni.

Maria Josep Ortega ha afegit que “si  tenim en compte que en la nostra comunitat autònoma les rendes més elevades paguen un tipus màxim d’IRPF bastant més baix que la resta d’Espanya per voluntat també del govern autonòmic, no s’entendria de cap manera que a més d’això també es renunciara a aplicar l’Impost de Patrimoni”. Per aquest motiu, la portaveu de Bloc-Compromís opina que “l’alcaldia no tindrà cap problema a donar suport a la nostra moció, ja que es tracta d’una demanda absolutament justa, de pura solidaritat per part dels ciutadans més adinerats”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here