La primera tempesta de la tardor talla un túnel a Benifaió al caure 56 litres/m2 en un hora i amenaça la III Fira Comercial d’Alzira

0
488

Túnel de Benifaió tallat

El meteoròleg Jovi Esteve pronostica pluja intermitent fins la matinada del diumenge

La primera pluja de la tardor ha arribat este mati a la comarca en forma de tempesta sorprenent a un bon grapat de vianants que no havien agafat el paraigües. A les 13 hores havien caigut ja 30 litres per m2 a Sueca, 16 litres a Alzira i 12 litres a Algemesí.

Una pluja que amenaça la correguda de bous programada per a les 17,30 hores d’esta vesprada corresponent a la Setmana Taurina d’Algemesí.La singular plaça ha estat coberta amb plàstics perquè l’arena estiga en condicions a l’hora de que els joneguers facen el paseillo.

El cartell de hui està composat per 5 jònecs de Javier Molina per als joneguers, Sergio Flores i Rafael Cerro i per al torero a cavall, José Antonio Mancebo.

Els penyistes es refugiaran este migdia davall les carpes muntades al passeig per poder dinar la voltant de cadascuna de les 29 casetes.

D’altra banda la tempesta que visitarà la comarca al llarg de tot el cap de setmana, deixa en l’aire també la inauguració de la III Fira Comercial d’Alzira prevista per a les 7 de la vesprada de demà divendres a la Plaça Major així com la desfilada de Moros i Cristians de la Vila, prevista per a la vesprada del dissabte i el mercat medieval.

Tampoc s’escaparà de la inestabilitat de l’oratge la V edició del Torneig de Futbol Ciutat d’Alzira-TORCAF- en el que es disputaran 60 partits de futbol 7 al llarg d’este cap de setmana.

Com mai plou a gust de tots, els agricultors que fa temps miraven el cel reclamant l’aigüa per als seus cultius, han vist hui recompensades les seues pregàries.

Diluvi a Benifaió

Cauen 56 litres per metre quadrat a Benifaió en menys d’una hora

Des de l’una del migdia i fins quasi les dos de la vesprada una forta tromba d’aigua acompanyada per aparell elèctric ha caigut hui dijous en el nucli urbà de Benifaió.

Segons fonts de Protecció Civil, des d’on fan el registre de les pluges, «s’han registrat 56 litres per metre quadrat durant quasi una hora, un curt espai de temps per a una gran quantitat de pluja». El cap de Protecció Civil ha destacat que la tempestat ha sigut fort i més intensa en punts concrets del terme de Benifaió com en l’interior del nucli urbà des d’on s’ha dut a terme el registre.

La pluja ha provocat, segons confirmen des de la policia local de Benifaió, que s’haguera de tallar el túnel d’accés a la població des de la CV-50 cap a l’avinguda Reis Catòlics. Un cotxe ha quedat atrapat podent eixir del vehicle el seu propietari sense cap problema. Un efectiu de la Policia Local es va traslladar immediatament fins al lloc de l’incident per a retirar el vehicle.

A més la forta pluja ha coincidit amb el mercat ambulant que tots els dijous s’instal·la en el carrer Sant Bàrbara. Els comerciants han tingut que retira ràpidament les parades de venda. I és que la pluja ha sorprés de sobte amb gran intensitat durant este període de temps als veïns de Benifaió.

Previsions de Jovi Esteve

Esta vesprada hi haurà pluja molt intermitent pel que la correguda podria començar encara que pendent de que caiga un fort arruixat en qualservol moment.

Pel que fa al divendres i al dissabte les temperatures no superaran els 20º i la pluja podrà aparéixer en qualsevol moment tant del matí com de la vesprada.

L’oratge no escamparà fins la matinada del diumenge, dia en el que lluirà el sol i pujaran les temperatures a la comarca de la Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here