El ple de l’Alcúdia es mostra en contra de les taxes universitaries

0
387

Ple de l'Ajuntament de l'Alcúdia

Al plenari celebrat ahir, dimecres 28 de setembre, es van aprovar 4 mocions de temes relacionats amb l’educació, entre d’altres una moció del grup socialista en contra de l’increment de les taxes universitàries per al curs 2011-2012.

La moció, que va ser defensada per la regidora de joventut, Tamara Barea, deia, entre d’altres consideracions:

“La Generalitat ha aprovat un increment en les taxes universitàries per al curs 2011-2012 d’un 7,5% en les assignatures de primera matrícula, d’un 75% en les de segona matrícula i d’un 120% per a les de tercera matrícula. Al mateix temps que ha aprovat eixe augment de taxes, ha reduït l’import de les beques  d’estudi i fins i tot la part econòmica corresponent a la Generalitat per a les beques “Erasmus” en un 30% per al present curs. Estes decisions, en un moment de greu crisi econòmica i grans dificultats de moltes famílies, suposa un entrebanc més en l’accés dels estudiants a l’educació universitària pública.

Considerem que cal fer un esforç públic en aquests moments en l’educació, que és allò que tots els experts econòmics aconsellen per a poder envestir una eixida favorable de la situació actual.”

El plenari, amb els vots a favor dels grups Socialista i Compromís i l’abstenció del grup Popular, va arribar a l’acord d’ instar al govern de la Generalitat Valenciana perquè anul·le la decisió pressa d’incrementar en eixos percentatges les taxes, ajustant-les com a màxim als increments produïts en l’IPC oficial. Així mateix li demanen també que mantinga els imports i criteris establerts en cursos anteriors per a la concessió de beques d’estudi i de l’aportació econòmica corresponent a la Generalitat per a les “beques Erasmus”.

A la sessió plenària es van aprovar també altres mocions i propostes relacionades amb l’educació, com ara  la moció conjunta dels grups Socialista i Compromís per l’Alcúdia sobre retallades en el finançament per part de la Generalitat als centres de música i consevatoris, que va ser aprovada per unanimitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here