L’alcalde d’Algemesí i el 20-N /Opinió: Josep Bermúdez (Més Algemesí)

0
469

L’ALCALDE D’ALGEMESÍ AFIRMA QUE EN EL 20N “HAN MORT GRANS PERSONES” I MÉS ALGEMESÍ DEMANA UNA ACLARACIÓ I, SI S’ESCAU, UNA DISCULPA

MÉS ALGEMESÍ vol mostrar la seua profunda preocupació per les desafortunades paraules que va pronunciar l’altre dia la primera autoritat algemesinenca en l’esmorzar que el passat dia 24 van celebrar militants i càrrecs del Partit Popular de la Ribera a Algemesí. En presència del President de la Generalitat i altres autoritats com el president de la Diputació de València l’Alcalde d’Algemesí afirmà que:

«El 20 N és una «fecha» històrica, és una «fecha»  històrica en la que… perquè han mort grans persones de la història, però és una «fecha» història perquè morirà Zapatero i Rubalcaba»

(Des del públic li apunten alguna cosa i afegeix)

…»Bé, “me” rectifiquen que moriran políticament»

Òbviament tots els dies de l’any és l’obituari de persones importants, i el 20N no podia ser menys, ja que en eixa data moriren persones tan importants com l’escriptor Leon Tolstói (1910) o el filòsof Benedetto Croce (1952). No pensem però, que en aquestes declaracions estiga fent referència a aquests intel·lectuals ni a altres personatges coneguts del món de la política com Durritu, Brouard o Muguruza. En general, i sense necessitat de recórrer a cercar informació en internet com l’anterior, el 20N és conegut per molta gent a l’Estat Espanyol per ser la data en la que se celebra la mort del dictador Francisco Franco, i per coincidir aquesta amb la del fundador de la Falange, José Antonio Primo de Ribera, personatges als quals poden estar fent referència les seues paraules.

MÉS ALGEMESÍ veu preocupant que un alcalde elegit democràticament a través de les urnes puga estar qualificant com a “gran persona de la història” a un personatge que entra a formar part de la nostra història recent per haver acabat amb la democràcia existent aleshores i haver instaurat una dictadura que durà quaranta anys. No podem negar, i no deguem oblidar, que Franco forma part de la nostra història, que és un personatge d’ella, però que ho és no per ser una “gran persona” sinó per haver acabat amb el govern democràtic existent i haver instaurat una dictadura. Així doncs, no podem estar d’acord amb que se’l qualifique de “gran persona” adjectivació que considerem un insult per a tots els demòcrates. Amb independència de la ideologia que es tinga qualsevol càrrec institucional elegit a través de els urnes deu de condemnar qualsevol atac a la democràcia, passat, present i futur vinga d’on vinga.

És per això que demanem de la nostra màxima autoritat, elegida democràticament, que aclarisca a quines “grans persones” estava fent referència amb les seues declaracions, i que en cas de ser al dictador Francisco Franco que demane disculpes a tots els algemesinencs per haver-se referit a ell com una “gran persona”.

No podem concloure aquest comunicant sense mostrar també la nostra preocupació, no sols per aquestes desafortunades paraules q que pogueren ser dites irreflexivament –esperem-, sinó pel fet que aquestes foren enèrgicament aplaudides pels assistents a l’acte, càrrecs i membres del Partit Popular. Cap partit democràtic del nostre estat, considerem, pot tenir com a referent històric un dictador que causà tant de sofriment i fou el resposable de tant durant la guerra com durant els quaranta anys que la seguiren. És per això que també consideraríem necessari un pronunciament dels òrgans competents del Partit Popular –no oblidem que allí estava el propi President de la Generalitat- desmarcant-se clarament d’aquestes paraules.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here