Alzira promou un consorci per dotar els polígons industrials de la Ribera d’una xarxa de comunicació per fibra óptica

0
365
Vista aérea del Parc Empresarial El Pla

Els polígons industrials de la comarca podrien estar, en un futur pròxim, comunicats per una xarxa de fibra òptica, segura, de qualitat i de baix cost que permetrà a les empreses estar integrades en el món de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Els promotors d’esta iniciativa són l’Associació Empresarial Alzira (AEA) i l’Ajuntament de la capital de la Ribera que han proposat la creación d’un consorci per dotar a la comarca d’esta xarxa de comunicació.

En una primera fase està previst aconseguir l’adhesió de totes les empreses dels polígons industrials d’Alzira i d’altres poblacions per així integrar-se en la xarxa promoguda pel consorci empresarial.

La xarxa comunicativa es dimensionarà segons les necessitats detectades en el qüestionari d’adhesió. Este qüestionari determinarà la tecnologia a utilitzar en una primera fase de despliegue de la xarxa, bé siga WiMax, bé fibra òptica.

És tracta, segons informa el darrer número de la revista empresarial L’Emprenedor, d’un projecte de futur, dissenyat per anar creixent d’acord amb les necessitats i iniciatives dels empresaris, poguent-se beneficiar, també, els veïns de la comarca dels servicis que aportarà  esta xarxa de comunicació IP.

Características de la WiMax:

  • Distancias de hasta 80 kilómetros, con antenas muy direccionales y de alta ganancia.
  • Velocidades de hasta 75 Mbps, 35+35 Mbps, siempre que el espectro esté completamente limpio.
  • Facilidades para añadir más canales, dependiendo de la regulación de cada país.
  • Anchos de banda configurables y no cerrados, sujetos a la relación de espectro.
  • Permite dividir el canal de comunicación en pequeñas subportadoras (dos tipos: guardias y datos).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here