70 portadors pujen a la Mare de Déu del Lluch, patrona d’Alzira, al Santuari de la Muntanyeta amb el fervor dels alzirenys

0
496

La patrona pel carrer Doctor Ferran

La capital de la Ribera Alta celebra hui el seu dia gran que començà a l’alba amb un volteig general de campanes des del santuari i totes les parròquies.

Un dels actes que durant els últims anys s’ha consolidat com a mostra de recuperació de tradicions és la Troballa de la Mare de Déu i la Processoneta del Matí, on els principals protagonistes són els xiquets i xiquetes de la ciutat i que han omplit de color els carrers de la Vila.

Pero abans al Parc de les Muralles es va reviure la Troballa de la Mare de Déu a càrrec del pastoret Lluch.

Després, la imatge de la patrona va ser portada per senyores des de la Plaça de Santa Maria. També es va realitzar l’Ofrena de la Seda i s’interpretaren les danses de la Carxofa, plantxes i bastons, dels Arquets, dels Teixidors, del Bolero i dels Nanos, organitzat pel Grup de Danses d’Alzira.

La Moreneta es dirigí, en romeria, acompanyada per la imatge de Sant Roc fins a la Casa Consistorial on va ser mostrada als veïns. La patrona també visità la Llar Teresa Jornet, un acte emocionant ja que els ancians gaudiran, una vegada més amb la seua protectora.

El president de la Cofradia, Eduardo Part, que enguany deixa el càrrec va mostrar la seua satisfacción pel treball realitzat durant el últims anys.

Santa Missa, processó i pujà
A les set, en la arciprestal de Santa Catalina tindrà lloc la solemne missa que enguany estarà presidida pel Bisbe Auxiliar Enrique Benavent. En la part musical participarà la Coral Polifònica Ciutat d’Alzira que entregarà a La Moreneta la medalla d’or del XXV aniversari de la fundació de la Coral.

Al terme se celebrarà la solemne processó i pujà de la Mare de Déu fins al Santuari d’El Salvador.

La processó l’obrirà el Grup de Danses amb els tradicionals balls que van desfilar al matí.

Totes les associacions, confraries i entitats alzirenyes i un gran multitud de fidels participaran en la solemne processó, destacant les falleres majors, Andrea Palau i Esther Casterá.
Però sens dubte, la imatge de la Verge al llom de 70 portadors donarà esplendor a aquesta desfilada de devoció i fervor. El clergat, les cambreres de la Mare de Déu, convidats, la junta de la Real Confraria que presideixen Eduardo Part i Rosa Escrivá, les autoritats i la Banda d’Alzira completaran la comitiva procesional.

Un altre dels moments importants de la desfilada serà quan la imatge arribe al carrer Josep Pau, cridada popularment, carrer de la Muntanya , on La Moreneta s’acomiadarà dels alzirenys amb el cant d’una salve, es dispararà un castell de focs artificials i la Verge tornarà al seu tron en el santuari.

Xavier Pérez /Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here