L’alcaldessa d’Alzira negocia amb l’alcalde d’Algemesí per compartir infraestructures

1
255

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha revelat que manté contactes amb l’alcalde d’Algemesí, Vicent García, per «compartir alguna infraestructura», davant l’elevat deute i la falta de finançament dels ajuntaments.  Encara que no ha explicat de quina ó quines

Bastidas presidenta de la FVMP i alcaldessa d'Alzira

infraestrucures puga tractar-se. Esta declaració l’ha fet, este matí, a Ràdio 9 on ha sigut entrevistada en el temps de tertùlia de l’ emissora autonòmica.

Bastidas s’ha mostrat així favorable a mancomunar servicis entre poblacions veïnes i, fins i tot a «fusionar municipis» en la resposta feta al periodista alzireny, Salvador Enguix, corresponsal en València del periòdic La Vanguardia.

A Alzira li reclamen 2,5 milions d’euros

Com alcaldessa i presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Bastidas ha considerat «impossible» de tornar els 800 milions d’euros que reclama l’administració central als municipis valencians, dvant «les liquidacions errònies realitzades» durant els darrers dos anys. En el cas de l’Ajuntament d’Alzira la quantitat suma 2,5 milions d’euros.

En este sentit la primera autoritat local ha demanat que el gover «o bé condone el deute o bé periodifique els pagament durant 10 anys per no tindre que renunciar a la prestació de servicis municipals». No obstant l’alcaldessa popular ha reconegut que molts ajuntaments «han fet infraestructures impossibles de mantindre» com piscines, auditoris i teatres entre d’altres».

Llei de Finançament Local

Bastidas ha estat contundent a l’hora de reivindicar una Llei de Govern Local que «clarifique, determine i classifique les competències que deuen assumir els municipis. I especialment una Llei de Finançament Local «que faça possible la prestació de servicis perquè ara ja és inssotenible». Fin i tot s’ha referit a que hi han ajuntaments valencians que «estan tancant residències municipals i renegociant les concessions administratives».

D’altra banda Elena Bastidas s’ha mostrat contrària a l’eliminació o reducció de competències de les diptacions, perquè con sidera que sense elles «els municipis menors de 5.000 habitants, que són els que patixen una situació econòmica més delicada, no podrien fer inversions ni tindre personal qualificat».

Bastidas és postula per mantindre la presidència

Finalment la presidenta de la FVMP ha fet una dura crítica del president de la Federació Espanyola, l’anterior alcalde socialista de Getafe «amb el que hem perdut 4 anys» i ha fixat la seua esperança en el nou dirigent dels municipis i diputacions espanyoles que serà elegit demà a Madrid, càrrec que, a bon segur, recaurà amb el candidat del PP, l’ actual alcalde de Sevilla.

En este sentit Bastidas no ha desvetlat si continuarà o abandonarà la presidència valenciana, «estic a l’espera del que determine el partit» ha assenyalat a Ràdio 9.

1 Comentario

  1. 2.5 millonrs de euros? donde estan?o a sido Zapatero que los a robado? como diria mi amigo Mou porque? porque?
    Que barbaridad y eso se arrastra de fechas de explendor economico,como estaremos en 4 años?.
    Pero seguro que este ayuntamiento seguira teniendo fondos para peregrinaciones a ver al papa o otro tipo de actos tan beneficiosos para un pais lsico como este.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here