L’associació d’Alzheimer de l’Alcúdia celebra 6 anys d’existència amb una xarrada sobre el «cuidador cremat»

0
658

Membres de la Junta d'Abraç

Abraç, l’associació de familiars i amics de malalts d’Alzheimer i altres demències senils de l’Alcúdia, es reuní ahir a la vesprada amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer. L’associació organitzà una xarrada sobre la síndrome del cuidador cremat a la Casa de la Cultura.

La síndrome del cuidador cremat consistix en un desgast físic i emocional que pot patir la persona responsable de cuidar un malalt quan entra en una dinàmica d’abandonament, rebuig d’ajuda i falta de suport. Així ho va explicar en la xarrada Pilar Huertas, membre de la Junta d’Abraç. En la xarrada, s’oferiren consells adreçats a les persones cuidadores per tal que puguen fer front a les diferents fases que patix el malalt d’Alzheimer.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, qui va felicitar l’associació per haver aconseguit dur a terme una important labor social al llarg dels seus sis anys d’existència. Mercedes Rubio, presidenta d’Abraç, va explicar que l’associació té a disposició dels seus membres un servei de psicologia i, des d’enguany, un nou servei de fisioteràpia que pretén millorar la qualitat de vida tant dels malalts com de les persones cuidadores.

Un moment de la xarrada

La celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer comptà també a una projecció audiovisual sobre les activitats que ha dut a terme l’associació Abraç durant els últims sis anys, com el Taller de la Memòria, diverses conferències a càrrec de metges especialitzats en la malaltia d’Alzheimer i altres activitats culturals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here