El IV Congrés d’Educació de l’Alcúdia comença esta vesprada i atrau 400 docents

0
1790

Assistents al Congrés de 2010

Esta vesprada s’inaugura a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia una nova edició del Congrés d’Educació amb el títol “Comunicació i currículum: una aula per a la vida”. El Congrés tindrà la durada habitual de tres jornades consecutives, però es tancarà el 22 d’octubre amb una ponència a càrrec del prestigiós psicopedagog i dibuixant italià Francesco Tonucci.

Fa ja quatre anys que un grup de professionals de l’educació i l’Ajuntament de l’Alcúdia llançaren el primer congrés d’educació amb la voluntat de reflexionar periòdicament sobre la situació del sistema educatiu i els principals reptes i dificultats als quals s’enfronta. Enguany, el congrés s’inaugura amb una ponència a càrrec d’Antoni Zabala, director de la revista “Aula de Innovación Educativa”, qui preguntarà als assistents “Què hem de canviar i què hem de mantenir a les escoles del segle XXI?”.

La sessió de divendres comptarà amb dos ponències. La primera es titula “El paper del currículum en el procés cap a una educació més inclusiva” i serà pronunciada per Gerardo Echeita Sarrionandia, psicòleg i professor a la Universitat Autònoma de Madrid. La segona ponència analitzarà “L’impacte de les TIC a l’educació” i anirà a càrrec de Jordi Adell, professor del Departament d’Educació de la Universitat Jaume I de Castelló.

Dissabte al matí tindran lloc dos ponències més. En la primera, la periodista de Ràdio Nacional Aurora Campuzano analitzarà el paper dels mitjans de comunicació en la tasca educativa a través de la conferència “Eduquem o confonem?”. I en la segona, el doctor en Pedagogia José Ramón Orcasitas, professor de la Universitat del País Basc, parlarà sobre didàctica de processos a través de la ponència titulada “Fer ensenyament a un grup humà”.

El Congrés no conclourà ací, però els assistents no es tornaran a reunir fins el 22 d’octubre, data en la qual s’ha confirmat la presència del prestigiós pedagog italià Francesco Tonucci, qui defensa un major protagonisme de l’alumne dins del procés d’aprenentatge. L’escriptor i també dibuixant pronunciarà una interessant conferència sota el títol “Per què als xiquets i xiquetes no els agrada llegir”.

D’esta manera es donarà per conclosa la quarta edició del Congrés d’Educació patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcúdia amb la col·laboració de la Universitat de València, Edicions Bromera i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, la xarxa de professors Confluència 340, Comissions Obreres i el Ministeri d’Educació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here