Més Algemesí lamenta que el número d’aturats de 2011 creix un 31%, el doble que en la resta de poblacions de la Ribera

0
424

MÉS ALGEMESÍ mostra la seua preocupació per la situació que està patint el nostre poble, ja que de les quatre grans ciutats de la Ribera –Alzira, Algemesí, Carcaixent i Sueca- és la que pitjor està afrontant la crisi. De l’1 de gener fins al 31 d’agost l’atur en la Ribera Alta s’ha incrementat un 19’04%. L’atur d’Alzira, la població més gran de la Ribera  està per baix d’eixa xifra, ja que se situa en el 14’27%. Una xifra similar a l’increment de l’atur durant 2011 en Carcaixent, 16’91. En Algemesí l’increment durant 2011 és del 30’98%, 11 punts per damunt la mitjana de la comarca i el doble que Alzira i Carcaixent. Si comparem les xifres d’Algemesí amb les de Sueca la diferència és abismal: durant 2011 per cada suecà que s’ha apuntat a l’atur, en Algemesí s’han 10. Algemesí ha multiplicat quasi per 10 la xifra d’aturat de Sueca (3’11%), i això que són dues poblacions amb un nombre d’habitants similars. Resulta molt significatiu que en Alzira hagen passat a les llistes de l’atur 630 persones, i en el mateix període en Algemesí hagen sigut 769.

MÉS ALGEMESÍ sap que l’Ajuntament no és el responsable directe d’aquestes xifres, però també som conscients que les altres tres ciutats tenen unes característiques socieconòmiques similars, ja que tenen tant agricultura com polígons industrials importants; a més a més cal tenir present que el context de crisi nacional i internacional és el mateix per a totes les poblacions. Això significa que alguna cosa estaran fent millor que nosaltres per afrontar la crisi, i per això demanem a l’Ajuntament d’Algemesí una major implicació en el tema i que centre la seua acció de govern en garantir els serveis bàsics i essencial per a la ciutadania i en la promoció de l’economia local, cosa que, al nostre parer, no ha fet en aquest darrers quatre anys, tal i com en properes setmanes mostrarem.

Les polítiques d’ocupació no són competència municipal, però els Ajuntaments poden també contribuir a elles, i exemple d’això són les altres ciutats de la Ribera esmentades. Fan falta nous impulsos a l’economia local –tant en agricultura com en promoció del sector empresarial-, fa falta donar facilitats a les empreses per tal que facen front als pagaments municipals, invertir  en la millora de polígons per atreure a les poques noves empreses que es creen, crear un viver d’empreses, cursos de formació per a joves, defensar els interessos agrícoles d’Algemesí, demanar l’alliberament de l’AP7, realitzar estudis de necessitats laborals i empresarials…

Algemesí no necessita que la Corporació vaja a fer-se fotos a les empreses locals tal i com està fent sinó que necessita inversions efectives i polítiques actives d’ocupació. Després, si volen, poden anar a fer-se les fotos que vulguen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here