L’Assemblea de Joves d’Alzira ‘El Cau’ organitza la Fira del Llibre Gratuït

0
224
Fira del llibre

Des de l’Assemblea de Joves d’Alzira ‘El Cau’ comencem temporada amb una nova edició de la Fira del Llibre Gratuït, la sèptima en aquesta ocasió. I aquesta vegada amb una ampliació de la secció de literatura en valencià i una major classificació de tot el material literari. En eixe mateix sentit, també es recolliran altres materials audiovisuals amb la finalitat d’aconseguir una base per elaborar-ne una de temàtica específica al futur.

Pel que fa al funcionament, recordar que en aquesta fira no es necessiten diners i tot el que hi ha és de bades. Només es posa una condició a qui desitge endur-se un llibre: que el vaja a llegir.  Es tracta de trencar amb la lògica consumista de comprar, encegat per la publicitat, i utilitzar les coses un parell de vegades (en el millor dels casos) per a que després s’arracone en un armari perquè ja ho hem avorrit. Practiquem l’intercanvi com una forma de construir el canvi en les relacions econòmiques i socials que desitgem, compartim llibres per empoderar la ciutadania amb amb cultura, és a dir, pensament crític.
Així doncs, la pròxim Fira del Llibre Gratuït es realitzarà el pròxim dissabte 24 de setembre des de les 10h fins les 14h i des de les 17h fins les 21h en el Claustre de la Casa de la Cultura d’Alzira (Escoles Pies, 4).

A més, durant tota la jornada es podrà degustar una selecció de té i café  per un preu simbòlic destinat a finançar-nos des de l’autogestió. També es realitzaran les següents activitats:

De 17h a 20h comptarem al claustre amb els djs Barry Bianco i Brozak punxant vinils de breaks clàssics de música negra.

I a les 20h en l’auditori projectarem també de forma gratuïta la pel·lícula “Buda explotó por vergüenza” (sinopsi i informació tècnica davall*).

Finalment volem donar les gràcies a Ribera Junglist, Obrador Edèndum i el Gall Editor per les seues desinteressades aportacions; així com fer una crida a altres fires d’intercanvi que es realitzen a altres punts geogràfics així com  a gent interessada en exportar el model a la seua localitat, a que es posen en contacte amb nosaltres per crear una xarxa de fires d’intercanvi de llibres.
Organitza: Assemblea de Joves d’Alzira “El Cau”
http://ajalzira.blogspot.com/
Buda explotó por vergüenza (en persa Buda az sharm foru rikht) és el títol d’una pel·lícula dramàtica de coprodució franco-iraniana dirigida per Hana Makhmalbaf en 2007 i 81 minuts de durada..Es va estrenar a l’estat espanyol el 29 de febrer de 2008  i va competir en el Festival Internacional de Cinema de Toronto i en la secció oficial del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià de 2007 on va aconseguir el Premi Especial del Jurat i el Premi Altra Mirada.2.

Sinopsi

En la zona propera als recentment destruïts Budes de Bāmiyān viuen milers de famílies. En un entorn violent marcat pel règim dels talibans d’Afganistan, Baktay, una xiqueta de sis anys, es proposa anar a escola amb el seu veí i aprendre així l’alfabet. En el seu camí a l’escola patirà l’assetjament d’altres xiquets, que pretenen derrocar-la i lapidar-la com els seus majors van fer amb les gegantesques estàtues de Buda.

Recepció i crítiques

La pel·lícula va ser molt bé rebuda per la crítica en la seua estrena, destacant el seu dramatisme, el bon fer de la jove directora amb actors no professionals i el propi simbolisme de la història. Altres crítiques se centren en el magnífic treball de la xiqueta Nikbakht Noruz i en els tocs d’humor repartits en el metratge, que ajuden a descobrir un missatge de defensa de la pau i l’accés a la cultura per a tots.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here