EU-Alzira lamenta l’abandó dels jutjats i demana a l’Ajuntament que exigisca mesures a la Generalitat

0
691
Jutjas d'Alzira

EU-Alzira lamenta que la Conselleria de Justícia haja deixat de costat la construcció dels nous jutjats a Alzira, sense que se sàpia quan es concretarà.  Des de la nostra formació considerem que els retalls pressupostaris i la falta de personal i serveis en la justícia en la nostra ciutat i en la Ribera és una situació que no es pot prolongar per més temps.

Cal recordar que els mateixos sindicats i professionals dels jutjats d’Alzira han denunciat en moltes ocasions la falta d’espai, de mitjans i de treballadores i treballadors (que es manté el mateix personal des de fa 15 anys). I això va en detriment de la qualitat dels serveis públics prestats a la ciutadania.

Per un altre costat, no és un tema nou. La Generalitat Valenciana ha promés en diverses ocasions el nou edifici per al 2009 i, després, que es portaria avant enguany. El nou conseller ha hagut d’admetre que finalment queda suspés sense donar cap data.

Des d’EU instem a l’Ajuntament d’Alzira i a la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta, que també agrupa a les localitats del partit judicial, que exigisquen al govern valencià que incloga entre les seues prioritats les instal·lacions d’Alzira i, de la mateixa manera, que denuncie la situació que estan patint els seus treballadors, la qual cosa repercuteix en tots els ciutadans.

Recordem que la pròpia Conselleria de Justícia ha hagut d’admetre que els retalls van a provocar que es deixen de construir nous edificis en moltes localitats del País Valencià i que s’introduïsquen de nou privatitzacions, com ara ací a Alzira. Al temps que, fins i tot, es va arribar a proposar que es pagara per la presentació de denúncies i dels serveis judicials –que ràpidament va haver de ser desmentit-.

Des d’EU denunciem aquestes politiques de retalls als serveis públics com la única manera de fer front a les dificultats econòmiques per part del PP. Paradoxalment, la Generalitat Valenciana s’ha negat a incrementar els ingressos: tant del tipus residual de l’Impost de la Renda que cobra l’autonomia, i que és el més baix per a les rendes més altes, que a exigit EU; però també que va a renunciar a percebre el nou impost de patrimoni –dels béns de les fortunes amb més de 700.000 € patrimonials- que suposaran una injecció de més de 100 milions d’€ a les arques valencianes.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira, “amb aquestes polítiques, de retalls en serveis públics i de manca d’ingressos per impostos a les rendes més altes, el que s’està fent és perjudicar a una àmplia majoria de la ciutadania. I que ho patim en el nostre dia a dia, com ara amb els jutjats en la nostra ciutat.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here