El MIM de Sueca tanca la seua 22a edició amb més de 20.000 espectadors

0
177

Jiribilla- Las Polis

El públic es va convertir en el protagonista de la 22a edició de la Mostra Internacional de Mim, que va concloure diumenge passat amb una gran afluència de públic i el ple total de molts dels espectacles programa

Més de 20.000 espectadors es van donar cita en la 22a Mostra Internacional de MIM en una edició estructurada baix el motiu central del “teatre gestual de repertori” i caracteritzada per haver esgotat gran part de les localitats en moltes de les propostes d’art en viu desenvolupades al llarg de cinc intenses jornades.

El cartell d’entrades “esgotades” es va repetir en diversos dels espectacles presentats, com fou el cas de la versió renovada de Muu2!, una sàtira sobre la tauromàquia que la companyia madrilenya va estrenar en el marc del Mim i que va esgotar les localitats en les sis representacions de les sis programades. Èxit rotund de públic va acaparar també l’últim muntatge dels valencians Maduixa Teatre, Consonant, un espectacle per a públic familiar, dissenyat per a xiquets de tres a sis anys i inspirat en l’univers imaginari del poeta Joan Brossa, que va esgotar les entrades en les quatre funcions que va representar. La resposta del públic es va fer també visible en l’estrena de Peccata minuta, un recorregut sensorial per les debilitats humanes, que Francachela-Teatre Íntim va desenvolupar en les antigues oficines i despatxos de l’Ateneu Sueco del Socorro i on es vàren vendre totes les localitats de quatre de les sis representacions durant els pimers dies. L’estrena en terres valencianes de Persèfone, variacions mortals, de Comediants, va esgotar també totes les seues localitats en una de les dos úniques funcions programades.

El festival, desenvolupat entre el 14 i 18 de setembre i promogut per l’Ajuntament de Sueca, Teatres de la Generalitat Valenciana i la Fundació Bancaixa, va presentar quinze espectacles, diversos d’aquestos estrenes absolutes, i va realitzar més de mig centenar de funcions que es van desenvolupar pels carrers i places de la capital de la Ribera Baixa, així com en sales de teatre o espais culturals com el Teatre “Bernat i Baldoví”, El Casal Multiusos, la Sala d’exposicions “Els Porxets”, el Poliesportiu cobert, la Biblioteca Suecana o l’Ateneu Sueco del Socorro. La combinació d’espectacles de carrer i sala sumat a «una oferta escènica de qualitat” han estat, segons Abel Guarinos, director del Mim, “les claus i la raó de l’èxit de l’acceptació popular” en aquesta edició.

La vintena segona edició de la Mostra Internacional de MIM a Sueca va baixar aquest diumenge el teló després de cinc dies vestits de mim, dansa, teatre visual, d’objectes i màscares, acrobàcia, malabares, pantomima contemporània, circ i clown, i on l’acollida entre el públic posa de manifest la bona salut, creativa i artística, d’un teatre que beu de la gestualitat. “El públic s’ha sentit gratificat amb les representacions que ha vist, i això és justament el que el MIM pretén: que el públic es sorprenda, que gaudisca, que s’emocione… en el marc d’un festival que intenta ser lúdic i lúcid al mateix temps”, destaca Guarinos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here