Compromís denuncia la falta de neteja al Xúquer i al barranc de la Murta per a evitar inundacions

0
328

Barranc de la Casella

Camarasa: “La situació del riu Xúquer al seu pas pel pont de ferro i del barranc de la Murta per la carretera d’Albalat no és la mateixa sino pitjor que la que denunciàvem fa dos mesos.”

Fa uns mesos que des de Compromís per Alzira denunciarem la mala situació del barranc de la Casella a l’altura del Pont de Xàtiva per les molèsties que provoca a la població. En l’últim ple ordinari, en el mes de juliol, aconseguirem tractar una moció que demanava a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que netejara el llit del riu Xúquer al seu pas pel pont de la variant i dels barrancs que són de la seua competència.

L’equip de govern no la va incloure en l’ordre del dia. Segons el regidor competent en la matèria, Sr. Montalvà, perquè volia tractar-la en setembre per demostrar que la CHX no fa la seua feina. Al final s’acceptà tractar-la i s’aprovà per unanimitat. Durant el mes d’agost PP i PSOE s’han acusat mútuament de no invertir en la neteja dels barrancs que passen per Alzira. Mentrestant la feina per fer. De fet, el dia 13 de setembre es produïa un incendi en el canyar a vora del Xúquer i del polígon de la carretera d’Albalat.

Des de Compromís per Alzira considerem que cal estar per damunt dels colors polítics quan el que està en joc és la seguretat dels veïns i veïnes d’Alzira. Ara que han començat a netejar el tram del barranc de la Casella en el pont de Xàtiva veiem recompensada tota la feina feta des del rigor i sense demagògia (i ens alegrem pels veïns que han suportat un estiu de pudor, rates, mosques i panderoles entre d’altres). Però esperem que la cosa no es quede ahí i la CHX realitze els treballs necessaris per a que l’època de fortes plogudes afecte el menys possible a la població. És a dir, la situació del riu Xúquer al seu pas pel pont de ferro i del barranc de la Murta per la carretera d’Albalat no és la mateixa sino pitjor que la que denunciàvem fa dos mesos.

Cal recordar que el  PATRICOVA marcava una política de malecons que asseguraven un llit d’inundació de 300 metres com part de les infraestructures generals necessàries de defensa de inundacions. Açò podria ser un al·licient per a la creació de llocs de treball que reverteixen beneficiosament al conjunt de la població. Com tot bon llaurador sap, una volta nets, mantenir-ho net i en condicions és molt més barat. Per la qual cosa, esperem que la CHX tinga previst fer tota la feina que des de Compromís per Alzira i la resta de l’Ajuntament d’Alzira se li reclama.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here