Més Algemesí felicita a l’Ajuntament per la inversió educativa en Infantil i denuncia la que fa Conselleria

0
522

El grup municipal MÉS ALGEMESÍ ha presentat una moció per al plenari de setembre per aconseguir que la corporació sol·licite de la Conselleria d’Educació una major dotació econòmica per a les ajudes que destina als centre municipals –que són públics- de 1r d’educació infantil.   Cal recordar que l’educació és una competència exclusiva de l’administració autonòmica, la qual s’ha desentés de la creació i promoció de centres públics d’educació infantil de 0 a 3 anys. En l’actualitat, de més de 622 escoles infantils sols 33 són de Conselleria (5%). Sols en aquestes escoles és gratuït l’ensenyament de 0 a 3 anys.

El problema, no és sols que la Conselleria clarament discrimina als ciutadans d’Algemesí en no construir centres gratuïts d’educació infantil com en Guadassuar o Alzira, sinó que cada vegada inverteix menys en Algemesí en l’educació infantil pública de zero a tres anys. Si comparem la quantitat amb que enguany la Conselleria subvenciona cada xiquet/a, amb la corresponent al primer curs que entrà en funcionament l’anomenat “bo infantil” (2008-2009), la reducció de l’aportació de la Generalitat a l’educació infantil dels xiquets i xiquetes que acudeixen a les escoles infantils municipals d’Algemesí està al voltant del 45%, ja que ha passat d’aportar 188€ (2008-2009) per cada xiquet d’1 a 2 anys a aportar sols 99 (2011-2012). En el cas dels xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys, ha passat d’aportar 118€ (2008-2009) a 65€ (2011-2012). (A Algemesí no existeixen places públiques de 0 a 1 any).

Això ha implicat, però, que les arques municipals cada vegada han d’assumir més part del cost del servei, donat que des de fa anys la quantitat que ingressa en concepte de subvenció és inferior. Així en el curs 2007-2008, curs en el qual no estava encara en funcionament el Bo Infantil sinó que se subvencionava per unitats, l’Ajuntament ingressà la major quantitat de la seua història, 158.260€. Durant els cursos posteriors aquesta quantitat ha anat disminuint, i s’ha situat els tres darrers anys al voltant dels 90.000€, aportant sols per al curs 2011-2012 la quantitat de 90.610€.

Si en compte de parlar de la quantitat global ingressada parlem del que aporta per xiquet i curs la Conselleria, els números són igual o més cridaners. Hem passat de rebre una subvenció de 1.388€ per xiquet/a i curs durant el 2008-2009, a rebre sols 761€ per xiquet/a i any en el curs que ara encetem; la qual cosa implica que, en relació a fa uns anys, Conselleria es gasta 626 euros menys aquest curs en els xiquets i xiquetes d’Algemesí que assisteixen a les escoles públiques municipals. Com conseqüència d’aquesta política nefasta l’Ajuntament ha deixat d’ingressar en els últims tres cursos més de 67.000 anuals de subvencions en relació al que ingressà en el curs 2007-2008, quantitat que ha acabat assumint ell.

Afortunadament per als ciutadans aquest Ajuntament no ha traslladat aquesta pèrdua d’ingressos a les famílies, tal i com sí han fet altres Ajuntaments. MÉS ALGEMESÍ vol felicitar a aqueta Corporació -i a totes les anteriors- pel seu compromís amb l’educació pública infantil, compromís que ha fet que tinguem un preus assequibles i raonables en els centres municipals (entre 40 i 60 euros). Però per evitar que la situació continue degradant-se i cada vegada la Conselleria es desentenga més d’un problema i una obligació que és seua, creguem necessari fer arribar oficialment la veu dels algemesinecs i algemesinenques als màxims responsables autonòmics per a recordar-los que la seua nefasta política educativa en el 1r cicle de l’educació infantil està causant un greu problema econòmic a aquest Ajuntament que ha d’aportar més del doble del que rep per cobrir un servei que és comptència de Conselleria. Esperem doncs que tots els grups polítics municipals tinguem clar que hem estat escollits pels ciutadans d’Algemesí i que estem obligats a defendre els interessos del nostre poble, interessos que es veuen clarament perjudicats per l’escassa inversió de Conselleria. No sols reclamen eixos 67.000 anuals que s’han deixat d’invertir, sinó que Conselleria augmente la partida per a les escoles públiques municipals fins aconseguir també la gratuïtat en aquest tram de l’ensenyament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here