Verí al parc infantil del Drac, Alzira/Opinió: Pedro Domínguez

1
371

La política de Jardins a Alzira seguix sent molt desencertada. Hui veig als diaris digitals que han tornat a tallar més arbres, quan enguany és l’Any Internacional dels Boscos i el que haurien de fer és plantar-ne molts més pel poble, entre altres raons per evitar el que ens està passant durant tot l’estiu, que als nostres carrers on sols hi ha asfalt, ciment i metall (cotxes) s’acumula tant la calor que al mig dia dona por eixir.

Per altra banda, el dijous polvoritzaren de verí les palmeres del parc infantil que hi ha al costat del poliesportiu Fontana Mogort, que tots els dies s’ompli de xiquets amb els seus pares/mares, la qual cosa sembla absolutament fora de lloc, per perillosa i ineficient.

El clorpirifos utilitzat és un verí perillós com es pot vore a la fitxa adjunta i per tant no adequat per utilitzar dins del poble i menys encara damunt d’on van a estar els xiquets que són sempre els més sensibles:

http://www.grupoprevenir.es/fichas-seguridad-sustancias-quimicas/0851.htm

A més, tractar amb verí és una pèssima solució perquè no es pot eliminar el 100% de la plaga i  no és raonable estar polvoritzant cada x mesos totes les palmeres, amb dosis creixents perquè el «picudo» es farà resistent.

Millor farien utilitzant la lluita biològica, tractaments ecològics (que hi ha) o simplement deixant-lo estar, perquè la plaga és consequència del «monocultiu» de palmeres, la nefasta política de ficar palmeres per tot arreu duta ací durant tants anys.

Plantem arbres autòctons, mediterranis, que no necessiten més aigua de la que plou i les plagues dels quals estan controlades pels depredadors naturals existents!

Pedro Domínguez Gento

1 Comentario

  1. L’ùnic motiu que n’hi per que no se elimina la plaga, es que n’hi han ajuntaments de la ribera (en la seua matjoria han segut socialistes), que no han fet rès per combatre eixa plaga!
    No cal dir noms, però a la vista està quins pobles han segut!
    Aquest senyor es biòleg o qué, damunt diu que li agrada la natura!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here