L’Alcúdia possa en marxa les rutes escolars segures amb la campanya «Bus a peu»

0
377

La iniciativa de l’Agència Energètica de la Ribera s’ha posat en marxa este matí amb els escolars del col·legi públic Les Comes. El seu objectiu és fomentar el desplaçament a peu per a anar de casa al col·legi, en grup, seguint uns horaris establerts i acompanyats per adults. L’Ajuntament de l’Alcúdia ha escollit esta activitat per a encetar els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat.

La iniciativa “Bus a Peu” començà a estudiar-se a l’Alcúdia el curs passat, quan es crearen comissions de treball per elaborar rutes segures per a anar a peu al col·legi. Els quatre centres de primària de l’Alcúdia s’implicaren en la iniciativa i crearen comissions on estaven representats tècnics de l’AER, responsables municipals, tècnics de l’Ajuntament, Policia Local, personal docent, representants dels alumnes i membres de les Associacions de Mares i Pares. Estos grups de treball analitzaren l’existència de passos de vianants, obstacles, visibilitat dels encreuaments, semàfors, trànsit, etc.

Com a resultat d’eixe estudi, cada centre va planificar tres rutes per anar a peu a l’escola d’una manera segura, saludable i sostenible. Este mes de setembre, aprofitant que l’Alcúdia celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, s’ha decidit posar en marxa de forma experimental una de les rutes dissenyades per cada col·legi. El primer centre a participar ha estat el C.E.I.P Les Comes. L’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, el regidor de Mobilitat, Lluís Ros, i la directora de l’AER, Ma Pilar Pérez Casañ han acompanyat este matí els escolars per inaugurar la iniciativa Bus a Peu.

A les 8.40 del matí s’ha donat l’eixida a l’autobús, de manera simbòlica, i tot el grup s’ha desplaçat des del punt de trobada, junt a la Casa de la Música, fins la porta del col·legi. Al llarg del recorregut, per l’avinguda d’Antoni Almela, s’ha fet una parada intermèdia, on s’han incorporat nous alumnes. Tots han anant caminat a peu, amb uns jupetins reflectants, atenent les senyals que indicaven la ruta i mirant de respectar les senyals de trànsit i la resta de vianants. La Policia Local ha col·laborat en la regulació del trànsit i l’estrena de la ruta ha estat tot un èxit. Els altres tres centres estrenaran la seua ruta la pròxima setmana. El dilluns 19, el Bus a Peu arribarà al C.E.I.P. Heretats, el dimarts 20, al col·legi Sant Andreu i el dimecres 21, al col·legi Batallar.

D’altra banda, i seguint amb les activitats programades amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, l’Alcúdia celebrarà el dia 22 de setembre el Dia sense cotxes, en el qual es tallarà al trànsit la zona del centre del poble. Eixe mateix dia, a les 8 de la vesprada, a la Casa de la Cultura, tindrà lloc una interessant xarrada a càrrec de Vicent Torres, expert en mobilitat urbana. Finalment, per al diumenge 25 de setembre, s’ha organitzat un Passeig en bici, des de la Casa de la Cultura al paratge muntanyenc del Corral de Rafel, amb la col·laboració de la Penya Ciclista El Cuc

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here