El PSOE denuncia l’endarreriment del Consell en la construcció de 8 col.legis a la Ribera

0
344
El diputat F. Signes durant la roda de premsa

El diputat autonòmic del PSPV-PSOE, Frances Signes, ha denunciat hui a Alzira «l’endarreriment» per part de la conselleria d’Educació en la construcció d’un total de 8 centres escolars a la comarca de la Ribera.Unes instal.lacions que en la majoria dels casos són sustituïdes per «barracons» segons Signes.

Així el col.legi públic Severí Torres de Villanueva de Castellón no han començat encara les obres tot i estar licitat per Ciegsa en juny de l’any passat. El seu pressupost supera els 5 milions d’euros.

En semblant situació es troba el Santa Bàrbara de Benifaió que conta amb un pressupost de 4 milions d’euros. Pendent de licitació està el Evaristo Calatayud de Montserrat, segons Signes » hi han barracons i un edifici amb nombroses deficiències».

El col.legi públic Carrasquer de Sueca funciona també amb barracons mentre el projecte està redactat des de l’any 2009. Encara sense projecte es troba el Lluís Vives-Escolalaica de Cullera. Un cas diferent es el del centre Pintor Estruch de Manuel, obert en 2003 tot i que «infradimensionat» i per aixó hi han aules fabricades a estes instal.lacions escolars. Signes ha explicat que «no hi ha projecte ni previsió alguna de la conselleria».

També está pendent el 9 d’octubre a Benimuslem i un nou centre a l’Alcúdia, demanat per l’ajuntament des de l’any 2006, està pendent de la redacció del projecte.

Insuficients centres de 0 a 3 anys

El diputat socialista ha resaltat la «clara insuficència» en la comarca de centres públics de primer cicle de Primària (0 a 3 anys), així com la «reducció acumulada de prop del 40%» en el bono infantil corresponent als alumnes de 3 anys el que «obliga a pujar les taxes als ajuntaments, repercutint este dèficit bé sobre els pares, bé sobre els propis consistoris. Sols hi ha un centre públic d’estes característiques pertanyent a la Generalitat en la comarca que es troba a Guadassuar.

Signes ha lamentatr la pèrdua, per part de la Comunitat Valenciana ,de 15 milions d’euros procedents de fons estatals per a la construcció d’escoles infantils de primer cicle «davant la falta de voluntat política de la Generalitat, que havia d’aportar el 50% per ajudar els ajuntament a sufragar les obres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here