L’estrena absoluta de Peccata minuta, de Francachela-Teatro Íntimo, protagonista de la segona jornada de la Mostra Internacional de Mim

0
445

Pecatta-Minuta

El pecat i les seues diferents formes i manifestacions recorreran des de demà les estances de l’Ateneu de Sueca, edifici modernista en el qual recala la jove companyia Francachela-Teatre Íntim per a estrenar en el Mim el seu Peccata minuta.

La 22a edició de la Mostra Internacional de Mim (MIM) acollirà demà en la seua segona jornada l’estrena absoluta de Peccata Minuta (Déjanos caer en la tentación), una coproducción de les joves companyies valencianes Francachela i Teatro Íntimo, que indaga en els laberints del pecat, els desitjos ocults i les perversions més recòndites del èsser humà.

Un atrevit muntatge que convida a l’espectador a caure en la temptació d’allò prohibit a través d’un viatge sensorial i físic que transcorre per les oficines i despatxos de l’Ateneu Sueco del Socorro, estances que la companyia ha convertit en habitacions del pecat. Darrere de les seues portes, els espectadors, en grups de deu persones, descobriran la decadència de l’ànima, el vici del joc, la alquimia purificadora, la fascinació per les bizarrías o la doble visió dels miralls a través de personatges que transiten entre la realitat i el desig. “Partim d’una línia de treball en la qual es potencia la imaginació i els ecos del subconscient dels creadors, en la recerca d’imatges oníriques que suggereixin més que representen”, explica la companyia.

Una escena

En Peccata minuta, Francachela-Teatre Íntim s’ha proposat dinamitar la quarta paret i explotar els límits de proximitat entre espectador i performencer proposant un espai escènic atípic que es converteix en un ritual teatral pagà. Un treball, no apte per a menors de 16 anys, que experimenta amb els sentits i les percepcions i cerca, com assenyalen els seus creadors, “acostar tot un nou univers sensorial a l’espectador viatger, amb un espai obert a la reflexió en el qual, lluny de criminalitzar el pecat, convidem al plaer de deixar-se dur pels sentits”. Els sons, les olors, el gest i el tacte són els estímuls que serveixen de guia per a aquesta travessia cap al pecat que beu dels grans clàssics de la literatura universal com La Divina Comèdia, Els Contes de Canterbury o els textos del Marquès de Sade, i s’inspira en les imatges del Bosco, els frescos pompeyans de banys i prostíbuls o els clarobscurs de Caravaggio para recrear aquest univers de vicis i perversions.

Concert de sonata mosquitera per als més menuts

Un univers ben diferent, el de la innocència, la ingenuïtat i la fantasia musical, és el què desplegarà per al públic familiar i infantil la companyia valenciana Hibiscus amb El clowncert, que tindrà lloc en l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament de Sueca. Un excèntric i còmic concert de sonata mosquitera que farà volar la imaginació dels més petits de la mà d’un grup de pallasses disbauxades que han convertit en instruments musicals els objectes més extravagants. La diapasònica Flauta López, la pentagramíssima Difusa Pérez, la Trompeta Martínez i la Corxea García arriben demà al Mim després de la seua gira per Argentina dispostes a despertar els somriures dels més menuts amb les melodies més inaudites.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here