Més Algemesí presenta un moció per a defensar el Corredor Mediterrani des d’Algeciras a França

0
484

COMUNICAT I PART DE LA MOCIÓ:

El Corredor Mediterrani és la infraestructura dels segle XXI més important per als algemesinencs i valencians, i per això hem presentat una moció per tal que l’Ajuntament d’Algemesí demane la seua construcció a les administracions implicades –estatal i europea-.

L’agricultura en particular, i la industria en general del nostre poble no serà competitiva fins que no tinguem una via d’exportació i importació dels nostres productes a Europa que siga directa, ràpida i competitiva. Aquesta no és altra que el conegut Corredor Mediterrani. Dissortadament les notícies aparegudes darrerament a la premsa indiquen que en la proposta de la Comissió Europea per al finançament d’infraestructures ferroviàries en el termini 2014-2020  no apareix el tram Algesires-València.

Allò preocupant, però, no és sols açò, sinó que hi ha polítics a nivell estatals que no tenen clares les bondats d’aquest Corredor Mediterrani, bondat que no són sols per a les comunitats autònomes per les quals travessa, sinó per al conjunt de l’economia estatal. La suposada alternativa d’un eix ferroviari central seria no sols nefasta per a l’economia valenciana sinó fins i tot per a la pròpia economia estatal, donat que marginaria als territoris que concentren la major activitat econòmica estatal. Els titubeigs d’alguns polítics estatals a l’hora de defensar el Corredor Mediterrani fa necessari un pronunciament clar i contundent de la nostra Corporació a favor d’aquest.

De no construir-se l’esmentat corredor des d’Algesires fins la frontera francesa l’economia d’Algemesí quedaria relegada a una economia de segona o tercera categoria. La construcció d’aquest corredor –que potenciaria també els comerç marítim internacional als ports valencians- ubicaria a Algemesí en el “carrer major d’Europa” tan i com ja ens afirmàrem en el seu moment. Tant important és el Corredor Mediterrani per a l’economia que en un  document conjunt de les Cambres de Comerç del País Valencià, Catalunya i Múrcia de Febrer de 2011 titulat “El corredor Mediterráneo es la infraestructura española prioritaria de esta década para la economía europea es diu:

Emplacem al Govern de l’Estat a impulsar sense retards totes les actuacions de la seua competència que siguen necessàries i a mobilitzar les corresponents dotacions pressupostàries per a la materialització del Corredor Mediterrani en el menor termini possible.

Al nostre entendre la defensa d’aquest corredor per part dels valencians no és una qüestió política que haja de dividir a dreta i esquerra, sinó que ha de plantejar-se com una defensa comuna que correspon a tots els partits presents a la Corporació, donat que els beneficis de la seua construcció arribaria a tota la població d’Algemesí. Recordem que així quedà clar en la presentació que en gener organitzà MÉS ALGEMESÍ del darrer llibre del catedràtic de geografia de la Universitat de València Josep Vicent Boira La Commonwealth catalanovalenciana. La formació de l’eix mediterrani al segle XX’.” En aquesta presentació ja anunciàrem els principals punts que es proposen en la moció que hem presentat en el dia de hui i que consisteixen en:

1)      Elevar a la Comissió de la Unió Europea i al Ministeri de Foment, la necessitat d’incloure en les xarxes de Transeuropees de Transport (RTE-T) prioritàries el Corredor Mediterrani complet , des de Càdis/Algesires-Màlaga-Granada-Almeria-Múrcia-Cartagena-Alacant-València-Castelló-Tarragona-Barcelona-Girona-Frontera Francesa.

2)      Proposar l’adhesió de l’Ajuntament d’Algemesí a l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa per tindre formació i  informació de primera mà sobre el Corredor Mediterrani o, si es considera més convenient, facilitar econòmicament l’adhesió d’EMPAL.

3)      Demanar al nostre representant a la Mancomunitat de la Ribera Alta que propose i defense en la propera Assemblea que aquesta també es pronuncie institucionalment a favor de la defensa i creació del Corredor Mediterrani per ser aquest vital per a la nostra comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here