Ford Almussafes fabricarà 500.000 motors en 2013 i recolza el Corredor Mediterrani

0
221

Cadena de Ford España en Almussafes


Ford Espanya preveu fabricar 320.000 motors enguany i 500.000 en 2012 respecte dels 120.000 que eixirien de la seua planta valenciana d’Almussafes, on a l’últim trimestre de l’any de 2012 es llançarà en exclusiva la nova generació del compacte Kuga i uns quatre o cinc mesos després el comercial Transit Connect.

Així, ho ha assenyalat este dilluns el president de Ford Espanya, José Manuel Machado, després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra, qui ha anunciat que la multinacional automobilística rebrà l’Alta Distinció de la Generalitat el pròxim 9 d’Octubre per «apostar per consolidar i incrementar llocs de treball en la Comunitat» gràcies a «una inversió que reforça el compromís i convenciment que les coses es fan ací molt millor que en altres territoris». «Este compromís no només amb les persones sinó amb el territori mereix l’aplaudiment i desconeixement de tota la Comunitat», ha subratllat.

Machado ha destacat que estan treballant en els preparatius per al llançament dels nous models, en els que s’invertirà un total de 812 milions d’euros, la major quantia dels últims 30 anys feta a Espanya i que se suma a la qual va concedir per a la producció del C-Max, amb una inversió total de 1.100 milions.

Per a fer estos treballs, esta setmana s’han contractat 45 enginyers que se sumen als 250 actuals, així com 90 treballadors de cicle superiors a la planta de motors. Alhora, ha ressaltat que es passaran de 450 unitats dia a 750.

En este sentit, ha considerat que al parc de proveïdores «encara hi ha espai» per a atendre la demanda que generarà els nous models, però que «es pot incrementar». «Ara mateix estem en este procés», ha confirmat Machado, però ha matisat: «llançar un nou model en exclusiva porta el seu temps i cal preparar-lo perquè no es pot fer en un cap de setmana».

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha ressaltat que Ford Espanya es mereix l’Alta Distinció de la Generalitat pel «compromís, esforç, compromís i creure en la Comunitat o pot passar desapercebut» ja que estes inversions generen més de 6.200 llocs de treball directes i usos 21.999 indirectes.

A més ha ressaltat la facturació de 7.600 milions d’euros dels quals gairebé la meitat són exportacions, de manera que «permet portar fora de les nostres fronteres el coneixement de la Comunitat i que es pregunten què tindrà la Comunitat perquè Ford Espanya faça esta inversió impensable ara mateix».

«És fonamental ser forts i que servisca d’exemple a altres inversors», ha proclamat Fabra, qui ha animat a Ford Espanya ha seguir fent «aquestes apostes de futur, que ens facen més forts i sobretot visibilitcen a la Comunitat com un territori de prosperitat i modernitat».

Alberto Fabra i José Manuel Machado, este matí a la Generalitat

Corredor Mediterrani

D’altra banda, Machado ha considerat «vital» el Corredor Mediterrani no només per al futur de la planta, ja que suposarà un estalvi de 215 euros per vehicle de proveïdors o distribució fins al centre d’Europa, sinó perquè pot generar que els propis proveïdors instal·lats ací puguen exportar en tindre les infraestructures adequades.

Així, ha indicat que molts dels proveïdors de la factoria es troben entre 1.5600 i 3.000 quilòmetres, així com molts dels seus mercats de distribució el que generen unes «ineficiències» que «cal trencar». A més, ha posat de relleu que la fabricació d’estos tres models en exclusiva en esta part del món «va a generar unes sinergies» per als proveïdors i que puguen obrir els seus mercats a l’exterior si es «tenen les inversions adequades».

De la mateixa manera, el president de la Generalitat ha reiterat que és «fonamental» que estes inversions en infraestructures per a reduir costos i augmentar la competitivitat dels produccions gràcies a la reducció dels costos de producció. «Per això és una necessitat que tenim tots», ha postil·lat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here