Salvador Chofre de Riola cuina la millor paella del món en el Concurs Internacional de Sueca

1
438
Chofre i el seu ajudant rebent el premi

Un restaurador de la Ribera, Salvador Chofre, ha cuinat la millor paella del món, a juí d’un expert jurat, en la 51 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana celebrat a Sueca.

Chofre és el cuiner de la Sala Braham de Riola que ha abastat esta vesprada el seu cim professional, després que fa 2 anys quedara segon en este prestigiòs certamen i es guanyara l’ovació dels 600 assistents en donar la dotació del premi a l’Asil de Sueca.

El guanyador ha competit amb altres 41 restauradors de tota Espanya i algún que altre estranger que aspiraven, també, a que la seua paella es consagrara a nivell internacional.

El segon premi ha recaigut, de nou, amb Casa Chaparro de Riba-roja, mentre el tercer ha estat per a l’Escola d’Hosteleria Taes de València.

L’aigüa i el nivell del mar

Els membres del jurat es fixen sobre tot en el sabor, l’aroma, la cocció, la textura així com el punt de l’arròs i del socarrat. Un dels jutges, Domingo Castells de Xàtiva, considera que les millors paelles són aquelles que es cuinen «amb aigüa dureta i al nivell del mar» perquè «a més altura la paella tarda més en vollir».

Al Passeig de l’Estació s’han concentrat,este migdia, centenars de persones per seguir de prop la cocció del reconegut plat gastronòmic valencià.

Text i fotos: Riberaexpress

1 Comentario

  1. Enhorabona a Salvador Chofre, i també a la ciutat de Sueca, que amb tanta activitat festera i cultural, és sens dubte, la capital de la Ribera del Xuquer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here