Prop de 2 kilòmetres de traca, una atronadora mascletà i un colorit castell possaren fí a les festes de L’Alcúdia

0
350
La traca kilomètrica

Una traca kilomètrica, una monumental mascletà i un colorit castell de focs d’artifici tancaren amb lletres d’or les festes a la patrona de L’Alcúdia la Mare de Déu de l’Oreto.

El últim dia va començar amb la despertà i a mitjan matí la verge va ser traslladada des de la seua capella fins l’altar major per celebrar l’eucaristia.

Un grup de tabaleters i dolçainers animaren la festa poc abans que la kilomètrica traca de 1.850 metres segons, Crespo, el pirotècnic d’Alzira fera el recorregut de la processó a les 2 de la vesprada.

Una traca que es va extingir davant el col.legi Batallar per sonar pas a una monumental i tronadora mascletà.

Ja per la vesprada, i amb les forces recuperades gràcies a la paella és va celebrar la processó que té l’eixida i la meta en l’esglèsia de Sant Andreu. La patrona de l’Alcúdia, escoltada pels dansaires de la Carxofa i pel grup de dansadors, i animada per la banda de la Filarmònica Alcudiana s’acomiadà  dels veïns fins les feste del 2012. I com és tradicional el castell de focs d’artifici disparat al col.legis Les Comes ficà el punt i final a uns populars i participatius festejos.

Text i fotos: David Pascual

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here