Més de 300 persones celebren la Primera Festa Estellés a l’Alcúdia

0
317

El Bolero de l'Alcúdia a la Festa Estellés

La cita va ser divendres a la nit, a les restes de l’antic convent dels Franciscans de l’Alcúdia, en un acte emotiu conduït pel catacançons Dani Miquel i al qual es succeïren la lectura de poemes i la interpretació de diferents cançons amb lletra de Vicent Andrés Estellés.

L’acte, organitzat pel Bloc de progrés Jaume I de l’Alcúdia i amb patrocini de l’ajuntament, va cobrir amb escreix les expectatives que s’havien posat en ell. Més de 300 persones, tant alcudians com de diversos pobles de la comarca, es donaren cita a un acte que naix amb voluntat de continuïtat, segons va afirmar l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez Correcher, en acabar de llegir el poema “Propietats de la pena”, que tanca les lectures programades de la nit.

A més del primer edil, també van participar en la lectura altres regidors, com ara el portaveu de Compromís, Paco Sanz, que declamà “M’aclame a tu” i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Josep Ll.Millo, qui va donar la benvinguda a l’acte junt amb el secretari del Bloc Jaime I, Ricard Avellán.

Molt celebrats van ser els poemes llegits per l’escriptor Josep Lozano, “El gran foc dels garbons”,  l’ex edil de l’ajuntament de l’Alcúdia Paulí Alapont i el locutor Toni Salez, qui va interpretar el famossísim “Els amants”. Les declamadores de l’acte van ser Irene Guillem,”La cançò de la rosa de paper” Marga Añón,” No puc dir el teu nom”, Mari Carmen Mateu, “Per tu he tornat”, i Pino Díaz, “el vi”.

La part musical va estar a càrrec de Carmen Briz, que interpretà “El bolero de l’Alcúdia”, acompanyada de diversos músics i una parella de ball a l’escenari. Dani Miquel, a més de conduir l’acte, va interpretar “L’home parat” i Oscar Briz el poema d’Estellés que va musicalitzar l’any passat “Font serena de la llibertat”. Per últim, la Coral Nova Creació de l’Alcúdia va tornar a interpretar el Bolero amb lletra del poeta de Burjassot.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here