El dimarts arranca la campanya citrícola a la Ribera amb una disminució del 33% però amb una taronja de major calibre i qualitat

0
328
Comença la collita de la taronja


Els collidors es troben ja en capella perquè la pròxima setmana, concretament el dimarts eixiran als camps de la Ribera per iniciar el curs citrícola, 2011-12, que es presenta amb una disminució del 33% respecte la campanya anterior però amb una taronja de «majorcalibre i qualitat» segons ha manifestat a Riberaexpress el president de la cooperativa Copal d’Algemesí, José Torrent.

Les tres gelades que assolaren l’hivern passat els horts de la comarca, amb termes molt afectats com els d’Alzira, Algemesí, Carlet i el Marquesat, principalment han minvat la presència en l’arbre, sobre tot de les varietats; navelina, nàvel i salustiana. Les varietats més tardanes han estat prou menys afectades.

Més qualitat i millor preu

En el cas de Copal, la cooperativa citrícola més important d’Espanya, les previsions, segon Torrent, es quedaran «en algo més de 70 milions de kilos» front els 120 milions d’una campanya normal. I com que la navelina suposa el 50% del total de la producción la gelada ha tingut una incidència molt elevada en esta cooperativa. Incidència que també afectarà d’una manera semblant en la resta de cooperatives i comerços de la comarca.

Però no tot són males notícies per a l’agricultor riberenc, Torrent que també presideix la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana ha assegurat que les taronges d’esta campanya «superen en qualitat a les de la passada» i ho explica així «perquè tindrà un aprofitament comercial del 95% pel seu bon calibre, davant el 85% d’aprofitament en els cítrics de la campanya anterior».

Les cooperatives citrícoles de la Ribera també mantenen serioses esperances que el preu acompanye i siga superior, Torrent recorda que amb una producció semblant a èsta com la de fa 2 anys, es pagaria l’arrova a l’agricultor a uns 4 euros».

Mentre tot està a punt perquè el magatzem comence a funcionar per exportar el 75% dels 70 milions de kilos a Europa (Alemanya, França, Polònia i Gran Bretaña són els principals consumidors), així com a EEUU i d’altres països.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here