CC.OO. denuncia mancances a les escoles amb barracons, edificis sense condicions i menys ajudes als pares

0
360

Una manifestació del Col.legi Carrasquer a Sueca

La falta de inversió educativa és la nota dominant d’una partitura on la música la faran els i les mestres a pesar del mal estat dels instruments.

A la comarca de La Ribera el conjunt de les professores i professors dels centres de Infantil i Primària ja estan preparats per encetar un nou curs, ho fan amb il·lusió renovada, amb voluntat de complir amb la seua tasca i d’ensenyar correctament als seus alumnes. Per poder fer aquest treball també estan disposats a començar el curs reivindicant tres eixos que consideren fonamentals. En primer lloc la continuïtat d’un model lingüístic que s’ha mostrat vàlid, que és útil i necessari, en segon lloc una aposta per l’escola pública que propicie la cohesió social, la igualtat i l’equitat, i en tercer lloc una major inversió econòmica per a resoldre alguns problemes estructurals i per a aconseguir un millor resultat per part dels seus alumnes. Aquestes reivindicacions les faran lluint aquest inici de curs una samarreta reivindicativa, alguns l’han fet de forma casolana, altres s’acolliran a les propostes que es plantegen des de la Plataforma per l’Ensenyament Públic.

Un curs que va a suposar de nou una sobrecàrrega per a les economies domèstiques. La reducció d’un 18 % de la quantia assignada per al bo infantil. La congelació de les ajudes destinades per als bo-llibres que no cobreixen el 100 % del cost d’aquesta despesa a l’etapa de primària, sobretot quan des de fa més de dos anys esperem la gratuïtat de llibres de text, promesa electoral no complida. I a més algunes famílies també faran la despesa corresponent a l’uniforme no sols a l’ensenyament concertat sinó també als centres públics, degut sobretot al impuls que la conselleria ha donat als programes de uniforme escolar, això si gairebé sense ajuda econòmica.

A la comarca de La Ribera la dotació econòmica per estos programes s’ha dividit per la mitat en aquest curs als centres públics al passar de 53.454 € del curs passat a 22.902 € i contradictòriament als centres privats ha augmentat en un 40%. En quan a recursos humans tant en l’àmbit privat com en el públic han disminuït les dotacions complementàries per a programes de compensatòria o d’acompanyament.

Per altra banda la falta de planificació dels departaments de personal de la Conselleria provocarà que alguns centres com el Batallar i Les Comes de L’Alcúdia, el CRA Escoles del Xúquer de Gavarda-Sumacàrcer o el Blasco Ibáñez d’Algemesí comencen sense completar la seua plantilla al no haver-se adjudicat algunes places. A més el CEE Carmen Picó i el Centre de Tècniques Educatives Especials de Sueca també estan encara a l’espera de completar les seues plantilles de professors i educadors/es.

Afegim a aquest panorama les deficiències estructurals d’una xarxa de centres incompleta que provoca que també a La Ribera estigam ja habituats a veure barracons o aules prefabricades en el nostre paisatge, és el cas de L’Alcúdia, Manuel o Montserrat. Però també i no menys importants són les deficiències de infraestructures que arrosseguen any rere any alguns centres com el Carrasquer de Sueca, el Severí Torres de Castelló o el 9 d’Octubre de Benimuslem, centres amb instal·lacions que necessiten una intervenció urgent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here