Diego Gómez:“Puc donar una visió més fresca i oberta a les opcions de Compromís al Congrés

1
975

Compromís té una magnífica ocasió de traure un excel·lent resultat per a l’eleccions generals del 20-N després de l’èxit de les municipals i autonòmiques, fins i tot una enquesta del propi PSOE li dona de dos a tres diputats a Madrid.
Hui dimarts, l’Executiva del Bloc triarà els candidats, que deuran seran ratificats  el dissabte en el Consell Nacional. Pel que fa a València, segons diverses fonts el nº 1 estarà entre l’ex alcalde de Sueca i regidor, Joan Baldoví o Diego Gómez, regidor independent de la coalició en l’Ajuntament d’Alzira.
Riberaexpress, després de l’entrevista amb Baldo, aquesta setmana ha estat amb Diego Gómez (València, 1958) que també va mostrar la seua “total predisposició” per a ser cap de llista, ja “que quan passa un tren d’aquesta envergadura es deu agafar, però sempre que hi haja catenària”.
De totes maneres aquest mestre, professor i expresident d’Escola Valenciana va deixar molt clar que “si Compromís no em tria a mi, m’agradaria que fóra el meu amic Baldo. Amb ell he treballat, colze a colze, amb l’organització de les Trobades i en Escola Valenciana, ací no va a haver-hi cap guerra ni disputa pel lloc”. Gómez va recalcar que és molt important que s’haja pensat en dues persones de la Ribera.
I és que Gómez presenta les seues credencials a aquesta candidatura amb una carrera extraordinària dins del món de la defensa de l’Escola en Valencià i ressalta que la seua “independència i no pertànyer a cap partit polític pot donar una visió més fresca i oberta a les opcions de Compromís”.

Unes primàries
D’altra banda, a Gómez li haguera agradat, encara que ara ja no hi ha temps, que la coalició fera unes primàries per triar els candidats, “açò dóna una visió més democràtica dels partits, no com el PSOE i el PP que trien la llistes a dit”.
Però, què faria Diego Gómez a Madrid? Aquest mestre del CEIP Víctor Oroval de Carcaixent va confessar a Riberaexpress que aportaria “donada la meua independència, una visió de frescor, de consens amb altres forces polítiques, però sobretot de defensa al País, però mai diré que vaig a ser la veu dels valencians, açò és incoherent”.
Diego també defensaria l’estat autonomista o federalista i d’identitat com a poble. I projectes concrets com impulsar “el teixit tradicional valencià com el moble, el tèxtil o la ceràmica”. També defensarà una visió estratègica del País “diferent del que ha fet el PP amb els grans esdeveniments, i una tema molt important és aconseguir un turisme de qualitat”.
“El Corredor Mediterrani és fonamental per al desenvolupament del País Valencià, per a la nostra indústria i l’agricultura a la qual cal prestar major atenció”, va assenyalar.
I també “fer una defensa de neteja democràtica i de fer visible l’invisible”.
Baldo o Gómez, Gómez o Baldo. El que és clar és que un dels dos, segons totes les estimacions serà diputat en el Congrés dels Diputats. Segur que el triat, en el seu primer discurs des de la tribuna “solte” algun vers de Ausiàs March o Vicent Andrés Estellés, encara que ràpidament el president/a de la Càmera li cridarà l’atenció. Açò significaria que Compromís estaria per primera vegada a Les Corts Generals.

Xavier Pérez /Fotos: X. Espanya

1 Comentario

  1. Quin honor tindre dos riberencs com a candidats de Compromís.Qualsevol dels dos ens representarà molt bé.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here