Cristóbal García ofereix consens per a la Mancomunitat però el PSOE amenaça abandonar-la sinó es despolititza

0
350
Cristóbal García nou president de la Mancomunitat

Els pronòstics es van complir i l’alcalde de Tous, Cristóbal García, s’ha convertit en el nou president de la Mancomunitat de la Ribera Alta per la majoria absoluta del PP i que al final va obtenir 288 vots per 129 del socialista i alcalde de Sumacàrcer, Txema Peláez.
El nou president va oferir “consens” a totes les forces polítiques i a totes les poblacions per a “intentar eixir de la crisi. La Mancomunitat té uns serveis innovadors que devem aprofitar”, va dir.
García va assenyalar que la Mancomunitat està “molt consolidada i per açò hem d’aprofitar el seu potencial”. Per úlim va voler felicitar als anteriors presidents de l’ens i especialment a Rosa Sebastià, que emocionada va escoltar l’ovació del plenari.
Cal recordar que a partir d’ara, Sebastià serà la mà dreta del nou president ja que el PP va a crear un nou càrrec d’adjunt a la presidència per la ex presidenta i ex regidora de l’Ajuntament d’Algemesí.
Per la seua banda, el candidat del PSPV, Txema Peláez, va felicitar al nou president i va destacar que “és molt positiu que pobles xicotets com Tous o Sumacàrcer siguen protagonistes en la Mancomunitat, abans només eixíem amb les males notícies”.
Però Peláez va advertir al PP que “sinó canvia la seua actitud i no despolititza els òrgans de la Mancomunitat ens plantejarem eixir d’ella”.

Juan Ignacio Barrachina, portaveu del PP, va ser molt conciliador amb l’oposició i els va prometer «participació i consens».

Nova llei i vot ponderat

En la votació, a causa del canvi de la Llei de Règim Local, només van poder votar els alcaldes de les 35 poblacions o en el seu defecte el suplent. Per açò, ni Compromís, ni EU (que no tenen cap alcaldia) van poder participar en aquesta sessió que es va celebrar a l’Ajuntament d’Alzira,un canvi que sembla poc llògic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here