«L’equip de govern d’Alzira crea jardins però no els cuida» /Opinió: Carles Aranda

1
301

L’equip de govern està agarrant la costum de crear jardins i no tindre cura d’ells, com va passar amb el que va rebre el nom d’Aspar a la muntanyeta i la zona alta del Torretxó.

Fa uns mesos, dins de les obres previstes en el Pla Confiança, es va netejar i condicionar un solar reservat a zona verda en la urbanització El Racó. Es va netejar de brossa i es plantaren només uns poquets pinets, sense cap mobiliari urbà ni altre tipus de vegetació pròpia per crear una zona de esplai adequada per als nombrosos veïns d’aquesta urbanització d’Alzira.

Ara, passat l’estiu, hem observat que la brossa torna a aparèixer ocupant quasi tota la zona i sent la vegetació majoritària i que alguns dels pins no estan en les millors condicions.

Des de Compromís per Alzira -encara que no sabem si l’actuació feta es la prevista en el projecte- considerem que, al tractar-se d’una nova zona enjardinada de la ciutat, ha de tindre el mateix manteniment i cura que la resta de zones verdes d’Alzira.

Perquè l’equip de govern està agarrant la costum de crear jardins i no tindre cura d’ells, com va passar amb el que va rebre el nom d’Aspar a la muntanyeta i la zona alta del Torretxó.

Per això, li demanem a la regidora Lola Ortega que tinga en compte aquesta situació i milloren aquest jardí amb mobiliari i parc infantil, i procuren que hi haja un manteniment periòdic i adequat per a mantindre aquesta zona igual de cuidada que la resta de zones verdes i jardins de la ciutat d’Alzira.

I al regidor Montalvá li demanem faça complir les ordenances municipals i obliguen a les empreses constructores a deixar en condicions els solars i les voreres trencades com a conseqüència de les obres portades a terme en aquest espai.

Carles Aranda

El Racó

Portaveu Compromís Alzira

1 Comentario

  1. Señor Aranda lo de Aspar no era un jardín era un «bosque», igual que el de la foto de El Racó y que yo sepa no hay ningún pueblo que cuide los bosques como los jardines.
    Aunque es necesario cuidar de ellos, no hace falta que tenga el mismo mantenimiento y cuidado que los jardines, pues si extendiésemos eso a todas las montañas del término (algo que tendrían tanto derecho cualquier dueño de un chalet, como los del Racó) haría falta un presupuesto mucho mayor y astronómico para los jardines (cosa de la que también se quejaron ustedes el año pasado por que lo consideraban elevado).
    Volviendo a la parcela fotografiada: primero está en el 5º pino, no es un lugar de concurrencia habitual de ciudadanos y además ahí en el de la foto se ve claramente que está cerrado con vallas y no parece que sea accesible para los ciudadanos.

    ¿Algún amigo por el Racó tal vez?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here