Bloc-Compromís per Carcaixent denuncia que el PP exigeix a 200 famílies que paguen el 50% del transport escolar

40
502Paco Salom, portaveu del Bloc-Compromís

Bloc-Compromís de Carcaixent es posiciona amb les AMPA en la defensa de l’autobús escolar.

El grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent referma la seua posició en defensa de la gratuïtat de l’autobús escolar per al curs 2011-2012. La reunió de dijous passat entre l’Ajuntament i les AMPA del CP José María Boquera i de l’IES Arabista Ribera va quedar sense acord entre les parts, ja que l’equip de govern exigeix a les més de 200 famílies afectades que paguen el 50% del cost del transport. I ho fa, a més, sense cap contrapartida en l’augment de la seguretat en el transport, una reivindicació expressada en diverses ocasions a l’Ajuntament.

Bloc-Compromís de Carcaixent comparteix la postura expressada per les AMPA dels centres afectats i considera improcedent que l’Ajuntament tracte de cobrar a les famílies ara, quan les matriculacions ja s’han fet i el curs escolar està a punt de començar, per un servei que s’ha ofertat en els fulls d’inscripció municipals i que ha sigut gratuït durant molts anys (30 anys, en el cas del Boquera).

Bloc-Compromís considera totalment raonable el punt de partida de les AMPA dels centres afectats: no es pot cobrar per aquest servei durant el curs 2011-2012, i cal centrar-se en definir les condicions del servei de transport escolar de cara al curs 2012-2013. En aquest sentit, cal posar damunt la taula totes les possibilitats d’estalvi a la ciutat abans de retallar serveis públics en ensenyament, com pretén l’equip PP-PSD.

En una situació difícil com l’actual, cal buscar el consens polític i defugir les imposicions que han caracteritzat el funcionament de l’Ajuntament durant els anys precedents. El passat 16 d’agost, en tindre constància de la pretensió unilateral de l’equip de govern (PP-PSD) de cobrar als alumnes per aquest servei públic, Bloc-Compromís va demanar per registre d’entrada una reunió urgent de la junta de portaveus per buscar solucions a aquest problema, que deriva de la mala gestió econòmica dels últims anys. L’Ajuntament ha ignorat aquesta petició. És per això que Bloc-Compromís reclama de nou la convocatòria urgent de la junta de portaveus, per tractar aquest problema sense improvisacions com les que vol imposar l’equip de govern ni postures demagògiques expressades per altres membres de la corporació municipal.

40 Comentarios

 1. Per fi una proposta sensata: que s’assenten els polítics i que busquen junts eixida a este i altres problemes que te Carcaixent.

 2. Mira ya an tornat de vacances!!!! encara q el que diuen es (pan para hoy hambre para mañana) com el tema esta calentet,pues en este curs que no paguen,pero al q be carxot!!! estos son pijors que el PP!!!

 3. Estos qie volen ara!!! va vagen a sentir el botifarra i la mixanga i mos dixen tranquils!!! Valencians diuen que son,el nacionalistes estos!!!! les ajudes sosials no tenen per que llabarles,i el bus no es te per que pagar, ni este curs ni el be!!!si encara li donaran la rao a Lola!!!

 4. En cap lloc de la notícia és llig que Compromís demane que en l’any que ve s’haja de pagar. Es diu que s’haurà de parlar i trobar solucions i que és inacceptable que s’haja de pagar enguany, quan ja s’ha ofertat un servei gratuït i el spars han triat centre escolar en funció d’açò.

  • Hem pots dir on s’ha ofertat un servei gratuït?. El fullet municipal posa que el col·legi Boquera disposa de servei de transport i així és. No veig perquè això és inacceptable per a tu.

   • El BLOC diu: «Bloc-Compromís de Carcaixent comparteix la postura expressada per les AMPA dels centres afectats i considera improcedent que l’Ajuntament tracte de cobrar a les famílies ara, quan les matriculacions ja s’han fet i el curs escolar està a punt de començar, per un servei que s’ha ofertat en els fulls d’inscripció municipals i que ha sigut gratuït durant molts anys (30 anys, en el cas del Boquera).» Que el fullet municipal no diu que siga gratuït? Cert, però si des de l’inici ho ha sigut i quan es torna a convocar per al 2011/12 no es diu el contrari està clar que tot entenen que continua sent gratuït. Ara si algú von entendre que no allà ell. I pelque fa a inaceptable, BLOC diu improcedent, però és igual, inacceptalbe, pel mateix motiu. Si genereu expectatives, sigueu després conseqüents i compliu.

    Finalment, qué voleu: resoldre el tema o polemitzar? Si voleu polemitzar nosaltres no entrem, i menys amb «alias». Si voleu resoldre el tema convoqueu la junta de portaveus i tractem de trobar solucions. El BLOC vulgau o no interlocutor vàlid, en tant que estem parlant d’un servei municipal, pagat amb fons públics.

 5. Mare de Deu, ara per a què envieu un comunicat si ja està tot dit? Què passa que teniu ansia de protagonisme?? Però si el PSOE ja vos el ha llevat tot! I parleu de demagògia… potser simplement s’interesen pels beneficis dels ciutadans, per això vos sembla demagògia, però en canvi vosaltres només es preocupeu per demostrar que vos interesen els problemes del poble quan en realitat l´únic que voleu es llavarvos la imatge davant d’un tema amb el que esteu totalment d’acord amb el PP.

 6. Pero que els pasa a les tres que critiquen la postura del Bloc? S’enteren del que volen: el Bloc va ser el primer a denunciar el tema, i dona suport a les ampes afectades… La resta del que volen vostes dir que han dit es demagogia. No es trata de xillar mes alt ni d’eixir en mes fotos, sino d’arreglar el problema.

 7. Sra. Maria y sra. Tere,
  No sé si no siguen ustedes mucho la prensa, pero es de justicia admitir que los del bloc fueron los primeros en sacar el tema, tanto aqui como en el levante. busquen ustedes mas abajo y veran los titulares. Ha sido el Psoe, o mejor, la señora Gomis la que se ha subido al tren cuando ya llevaba rato en marcha, con actuaciones que no han contado con la aprobacion previa de los ampas. Ademas sus comunicados estan llenos de mentiras o verdades a medias, porque los que asistimos a la reunion sabemos que las declaraciones que se atribuye fueron hechas por los padres. ella tuvo un par de intervenciones a gritos, poco serias y con bastante falta de control. Seria de agradecer que moderase sus formas y considerara las opiniones de los ampas antes de actuar. asi, a lo mejor, seria de ayuda. Con su actitud hasta ahora solo conseguira perjudicarnos, aunque no cuestionemos su buena intencion.

 8. No entenc quina importància té qui haja sigut el primer en traure el tema: si ho ha fet el PSOE, bé per ells, una medalla. Si ho ha fet el Bloc, el mateix. És açò una carrera? No crec que siga això el que toque fer…
  El que importa és trobar la solució i que el servei es done i no coste diners als usuaris. I per això, res millor que sentar-se a parlar i buscar la manera. Entre tots, ajuntament, pares i qui tinga alguna cosa que aportar…

 9. No se trata ni de ser el primero ni el segundo. Los políticos de Carcaixent, parecen niños.
  Lo que se trata es de defender al ciudadano de los recortes sociales y la subida de impuestos indiscriminada. Por la mala gestión del gobierno del PP.
  Por lo menos el PSOE, está pidiendo a los ciudadanos su participación y colaboración. Este detalle queda mas cercano a los ciudadanos. ¿No creen?.

 10. Pero estos que collons diuen ara!!! Si la persona que esta empluma del bloc en este tema no es ni de Carcaixent!!! Ella
  Q sabra del bus escolar i del q a pogut pasar en un pasat!!

 11. Quin comentari més rastrero Joan. Ja es veu que hi ha xungos en tots els partits. La regidora que dius és secretària de l,ampa del Boquera. Això no es prou per a tu? vols dir que nomes tenen dret a treballar pel poble els que han nascut ací? En algun barri concret? Vaja un exemple d,integracio que dones!

 12. Les solucions es prenen amb actuacions i no amb paraules. De res servix traure u, dos,o tres-cents articles en premsa denunciant qualsevol cosa . Perquè després en un plenari, amb els onze vots del PP/PSD. Quedarà aprovat.
  I tot quedarà en això una denúncia que no haurà servit de res. No obstant això, arreplegant firmes s’està transmetent el sentiment de part de la ciutadania. Així que no crec que siga demagògic que els ciutadans opinem?
  Si algú pensa que nosaltres els ciutadans no hem d’expressar-nos. Està mantenint una actitud FEIXISTA i AUTORITÀRIA. I no hauria de comptar amb els nostres vots, perquè ens representen.

 13. Per cert continue tenint un dubte?
  Que co…ons, és una educadora de carrers?
  Que algú m’ho explique, per favor.

   • El ‘GOOGLE’ ja ho he fet, ho faig sempre que tinc dubtes. Però el que em passa a vegades és que em crea altres dubtes, i necessite que algú contraste o justifique la informació que he rebut a través d’internet, premsa o simplement comentaris de la gent amb la què em relacione.
    Per posar-li exemples dels dubtes que tinc:
    – Com, quan i perquè es crea eixa plaça?
    – S’oposita per eixa plaça?
    – Que titulació s’exigia?
    – I sobre tot… Qui disfruta d’eixa plaça?
    Si té l’amabilitat de contestar-me, li l’agrairé. Així contrastaré la meua informació. A i de pas. si vol respondre també sobre la piscina com em va dir.

    • Pel que jo sé, la plaça es va crear fa uns 8 anys, per requeriment de serveis socials, básicament per a posar en funcionament el nou pla municipal contra l’absentisme escolar, encara que després va ampliar funcions com el servei despertador, la coordinació de les persones que fan treballs per a la comunitat i totes les activitats de l’àrea d’infància, com el carnestoltes o els tallers de Nadal. La plaça no és fixa sinò laboral i està subvencionada per Conselleria en un 70% del seu cost, aproximadament. Es va ocupar per oposició amb una titulació de diplomatura, com ara educadora social o similar i naturalment «disfruta» de la plaça la persona que se la va guanyar (L.V.V.). Ja pot contrastar tota la informació que vullga.
     No s’apure, que no m’oblide del tema que vosté va demanar. Estic esperant la informació més tècnica que jo no tinc i la pasaré en el comentari del foro on la va demanar, sense cap problema.

 14. Com sabeu de altres ocasions, yo soc partidari de acabar en totes les subvencions que doni el muy ilustre.
  Ya sé que aixó es politicament incorrecte, pero en el meu pensament está que el que vullga utilizar el bus que el pague.
  Crec que una bona solució sería aquest any pagar el 50% y el proxim el total.

  Aneu prenent nota que no som rics i que el estado de bienestar se aclara.

  Y torni a demanarli al muy ilustre que acabe «en la medida de lo posible» en totes les subvencions.

  Una abrazada a tots i no s’hanfadeu.

  • D’acord willy, q lleven totes les ajudes pero toooootes. Qui vuiga anar al metge q se’l pague, qui vuiga pujar al tren q pague el cost integre (un billet d’AVE deuri costar no menos de 3000 euros), qui ting un juí que pGue tot el cost que això genera. Tu ho dius, no som rics. Aixina que cascú s’apanye.
   Per supost, q ens lleven tots els impostos, q ja cada uno es pagara lo seu.
   Eres un geni willy! Veus? Ja s’han acabat els problemes per als ajuntaments. I ho has fet tu solet, uaaauuuu

 15. Jo crec que ací s´ha polemitzat massa en qui ha segut el primer i qui després. Es deveres que el Bloc ho va traure primer, el psoe s´ha mogut molt bé arreplegant firmes i la sra. Gomis (que es independent fins de ella mateixa) ho caga tot amb les formes, els crits, lo gallinera que és…
  Açó del pagament del transport és una cossa molt seriossa i és te que arrivar a un consens. Es deveres que la sra. Gomis no té el suport de ningú (jo me atreviría a dir que ni de la gran part dels seus) i clarament no és una interlocutora vàlida, ni molt menys una persona per a arrivar a un consens ja que l´AMPA ni la vol vore.

 16. Carca normal que aquesta senyora estiga en boca de tot el món, perqué ningú ni en l´ajuntament ni en el poble enten com aquesta sra. pot ser regidora quant tindría que estar inclús incapacitada per a exercir la docencia.

 17. Creo señor Paco que a usted la envidia lo corroe… és impresionante cómo ataca a una señora…que al fin y al cabo sólo está tratando de que familias necesitadas no tengan que pagar por un servicio que durante 30 años ha sido gratuito y al mismo tiempo evitar el cierre de un colegio público mientras que por otro lado se está ayudando tanto a la universidad católica.
  Hágaselo mirar porque da usted muy mal rollo con todo ese odio.

  • «lolin» al principio de la democracia se puso el bus en Carcaixen,,,, pero solo estuvo menos de dos años ( dirigete al archivo o incluso al Sr. Pla alcalde de Carcaixent durante 13 años ) despues y de manera gratuita re-aparicio hace aproximadamenete unos 10 años, imaginate que si lo reactivo el PP, como le duele tenerlo que eliminar si no queda mas remedio, Alguien ha dicho por ahi que los abuelos que se encargande los crios son muy mayores para ir hasta J.Maria Boquera, y yo digo «si los padres estan trabajando SI pueden pagar el BUS y que tengan en cuenta que 20€ es menos de la mitad que le cuesta al Ayuntamiento. Saluditos¡

 18. lolita primero la envidia no me corroe y segundo no tengo ningún odio hacia ese sra. lo único que digo y creo es que esta señora no esta cabal para el cargo que ocupa, y por cierto no nos olvidemos que esta sra. esta haciendo lo que està haciendo porque tiene intereses personales de por medio, mira como del instituto nunca dice nada. como huele el tufillo…

  • paco
   ¿Imagino que conoce muy bien a la Sra. Gomis?. ¿Igual es usted su psiquiatra, por el diagnostico que le ha hecho diciendo que no está cabal?
   Como sabe tanto de esta persona. Ha pasado por alto que el día de la reunión en el Ayuntamiento.( Lo digo por que fuí testigo presencial y conozco personalmente a la Sra. Gomis). Ha pasado por alto que esta Sra. movilizó al público asistente a la reunión, y que tanto incomodo a los representantes del Equipo de Gobierno. Y que en sus intervenciones habló de la discriminación a la enseñanza pública frente a la privada. Así que al hablar de la pública, se refirió concretamente al Instituto y al Boquera, que son los afectados por el cobro del transporte. Así que a la próxima vez que quiera opinar sobre lo que ha dicho o no ha dicho, le sugiero que la escuche primero.
   También he de decirle que conozco a padres de alumnos e incluso alumnos que están encantados con esta persona. Incluido yo mismo.

   • » Agricultor»
    Al principio de la democracia se puso el bus en Carcaixen,,,, pero solo estuvo menos de dos años ( dirigete al archivo o incluso al Sr. Pla alcalde de Carcaixent durante 13 años ) despues y de manera gratuita re-aparicio hace aproximadamenete unos 10 años, imaginate que si lo reactivo el PP, como le duele tenerlo que eliminar si no queda mas remedio, Alguien ha dicho por ahi que los abuelos que se encargande los crios son muy mayores para ir hasta J.Maria Boquera, y yo digo “si los padres estan trabajando SI pueden pagar el BUS y que tengan en cuenta que 20€ es menos de la mitad que le cuesta al Ayuntamiento. Saluditos¡

 19. Sr Paco…
  esta señora és funcionaria,y si no trabaja en ese colegio…lo hara en otro.
  no huelo a tufillo en eso y si en los terminos tan despectivos que usted utiliza para calificar a las personas… bueno, concretamente sólo a esta,
  ya que sólo opina de ella, venga o no venga al caso.

 20. Agricultor o palmero de la sra. Gomis, yo estuve en la reunión a la que usted hace referencia y esta señora lo único que hizo fue decir sandeces. Continuo creyendo que no esta cabal ya que hace y dice cosas fuera de lugar. Lo único que le pido es menos demagogia barata y que deje de mentir con los sueldos, las pagas y todo lo que se inventa esta señora porque sino recuerdo mal (y seguro que en los registros del ayuntamiento tiene que estar) ella no cobraba precisamente poco cuando governaba. Lo que pasa es que tiene el don de liar a la gente pero a la larga todos la conocen, por eso no la han votado.

 21. paco
  No soy palmero de nadie. Pero ya que me ha puesto este mote, haré uso de el y saldré en defensa de la señora Gomis.
  Como ya le comente, tengo el gusto de conocerla personalmente y lo que mas me gusta es su fuerte personalidad ante las injusticias y los valores morales que ya»quisiéramos» muchos tener.
  En cuanto a la reunión, ¿no sé si hablamos de la misma?. En la que yo asistí y la mayoría de los allí presentes coinciden en la opinión (y eramos muchos), que los únicos escandalizados fueron los miembros del equipo de gobierno y poco mas.
  Y desde que esta señora formo parte del gobierno, ha llovido bastante, y los sueldos y retribuciones nada tienen que ver con los de ahora. Y mas en tiempo de crisis.

 22. Pero agricultor vamos a ver, ¿que valores morales?, siento decirle que o no conoce bien a la señora gomis o se la cala pero hasta el fondo, esta señora tiene la enorme virtud que tiene es la de hacer ver que la única que trabaja es ella y el resto no da ni un palo al agua cuando en verdad es al revés.
  Y lo de los sueldos es fácilmente comprobable, pregunte aver si es verdad que la señora gomis en el año 95 cobraba 125.000 pesetas.

 23. Sr. Paco Salom, sere muy cot@ en mi exposicion y en mi podriamos decir «peticion»,Usted cobra dos sueldos, uno muyyyyy bueno en la conselleria y uno no tan grande desde luego, como Edil del Ayuntamiento de Carcaixent ( aunqe este segundo lo cobra sin hacer nada productivo,,solo chupar tiempo en los plenos ) digo yo,,,porque no renuncia usted a uno de ellos en favor del bus?? si se atreve que sea el de la conselleria. Saludos

 24. Sr. Paco Salom, tendria a bien contestarme a esto que le expuse hace ya dias? gracias aqui se lo copio

  Elmio
  16/09/2011 – 11:59
  Sr. Paco Salom, sere muy cot@ en mi exposicion y en mi podriamos decir “peticion”,Usted cobra dos sueldos, uno muyyyyy bueno en la conselleria y uno no tan grande desde luego, como Edil del Ayuntamiento de Carcaixent ( aunqe este segundo lo cobra sin hacer nada productivo,,solo chupar tiempo en los plenos ) digo yo,,,porque no renuncia usted a uno de ellos en favor del bus?? si se atreve que sea el de la conselleria. Saludos

 25. Amics/Amigues,la explicació d’aquesta mesura (la de cobrar per el servei d’autobús) i moltes altres,s’estàn fent,perquè els nostres «Amics» de l’ajuntament,han gastat més de lo que poden abordar,i estàn «canins» per trobar dines fins i tot baix les pedres!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here