Sueca exposa l’obra que va llegar Alfredo Claros als seus familiars

0
561
Inauguració de l'exposició de Claros

L’exposició amb el títol “El llegat d’Alfredo Claros. La col·lecció familiar”, va ser inaugurada ahir en Sueca amb una gran assistència de públic, entre els quals es trobaven l’alcalde, Salvador Campillo; el regidor de Cultura, Josep Navarro; i una gran representació de la corporació municipal. Va destacar també la presència dels familiars directes del pintor, els quals han cedit les obres que s’exposen en esta mostra, com el seu fill Alfredo Claros Ribes, i alguns dels seus néts i nétes.

La mostra cronològica de Claros podrà ser visitada, a l’Espai Moret dels Porxets, fins a l’11 de setembre. “Tots els quadres que s’exhibixen formen part de la col·lecció familiar, excepte un autoretrat que és de la col·lecció de l’Ajuntament perquè d’eixe període no en teníem cap d’eixa qualitat. Comença l’any 1907, amb el primer autoretrat que va fer en l’època d’estudiant de la Reial Acadèmia de Sant Carles, i acaba en 1965, amb l’últim autoretrat que va fer l’any que va morir. Tota l’exposició està condicionada per diversos autoretrats que marquen, tant la seua evolució personal, com la professional a través de la seua pintura. El que més destacaria jo és com passa de l’estil academicista fosc a un estil més impressionista i amb més colorit, amb més llum i amb pinzellades més abstractes. A més de la llum i dels colors, destaca també la temàtica. Claros va acabar pintant el dia a dia de Sueca, personatges suecans i situacions molt humanes.”, en paraules de la comissària de l’exposició, Brígida Alapont.

Per a l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo “el nom d’Alfredo Claros va unit a la història de Sueca, i era de llei reconéixer la seua trajectòria. Esperem que se sàpia apreciar tot el valor que té esta exposició, i que se sàpia reconéixer la importància  dels seus quadres per com va saber reflectir en ells els personatges i la quotidianitat del nostre poble”.

Per al regidor de Cultura, Josep Navarro, és importantíssim reconéixer el valor de la trajectòria de Claros, “molts han aprés el que significa l’art admirant les seues pintures; altres hem conegut part de la nostra vida familiar, de la nostra història familiar, gràcies també a ell. Ha sigut el nostre particular pintor de cambra, el pintor de cambra de tot un poble, i jo vos desitge que disfruteu d’esta exposició”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here