Més Algemesí denuncia que l’Ajuntament penja pancartes als arbres imcomplint l’ordenança

0
588

COMUNICAT:

Una pancarta penjada d'un arbre

Malgrat ser totalment coneixedors que estaven incomplint l’ordenança sobre l’arbrat (article 15) que prohibeix enganxar cartells de l’arbrat l’Ajuntament d’Algemesí ha penjat dues pancartes sobre les festes de setembre en els arbres del jardí de l’estació i el els arbres que hi ha a l’inici de la Ronda d’Alzira tal i com demostres les fotografies que podeu veure en les fotos que hem fet (cliqueu ací per veure les fotos). Aquestes pancartes institucionals, a més, han estat lligades als arbres i palmeres amb fil d’acer, tal i com també es pot apreciar a les fotografies, fil que pot causar més mal a l’arbre que una corda o cordell de plàstic. A més cal afegir-hi que en un dels arbres s’aprecia que s’ha trencat una branca recentment, tot i que no podem saber si ha estat involuntàriament al penjar la pancarta o ja ho estava.

Cal recordar que el 10 de maig, en plena campanya electoral i com resultat de la “rabieta” perquè la Junta Electoral de Zona els fes retirar les maquetes exposades en la fira Expo-Algemesí, el l’Ajuntament denuncia a la premsa que els tres partits de l’oposició havíem incomplert el l’ordenança municipal sobre arbrat al posar cartells dintre del Parc Salvador Castell i penjar pancartes entre l’arbrat. L’Ajuntament utilitzà la policia per fer un informe sobre l’incompliment i incoà expedients administratius al respecte.

MÉS ALGEMESÍ, que en aquell moment desconeixia aquella normativa –la qual cosa no és una justificació sinó una explicació- retirà eixe mateix dia per la vesprada la pancarta –penjada amb cordell de plàstic- que feia 48 havia penjat . Ho vam fer només assabentar-nos per la premsa, i abans que li arribés qualsevol tipus de notificació oficial al respecte. Malgrat això, i després d’haver estat retirada la pancarta, s’incoà un expedient sancionador que posteriorment va ser sobresegut. El pitjor de tot és que el partit governant va utilitzar la Policia en benefici propi per fer un informe sobre l’incompliment de la normativa de l’arbrat obviant que, a escasos metres, i en el mateix Parc negocis particulars tenen penjant durant tot l’any elements de l’arbrat, i obviant també que la pancarta que es va penjar, es va penjar curosament entre els arbres on l’Ajuntament penja durant la setmana de falles una pancarta institucional –i publicitària- per anunciar els patrocinadors de les mascletades. De fet l’error de MÉS ALGEMESÍ, va ser pensar que no estàvem incomplint la normativa al penjar un pancarta en el mateix lloc on ho fa habitualment l’Ajuntament.

Malgrat això el Partit Popular en la revista que edità al final de la campanya (pàgina 19) acusà a tota l’oposició de que no ens importava “el daño que les puedan hacer, apretando sus cuerdas y estrangulando los troncos de nuestros árboles”. Estem esperant un comunicat del Partit Popular d’Algemesí preocupant-se pel d’any que fils d’acer puguen fer als arbres, ja que estaran, si no els lleven, durant tot el mes de setembre, ja que altrament mostrarien una actitud totalment hipòcrita i oportunista.

Recordem que, eixe suposat zel ecologista que en maig inflamà els membres de l’equip de govern ha desaparegut totalment una vegada guanyades les eleccions, donat que posteriorment membres de l’oposició (EU) denunciaren el plenari de juny que en el Parc Salvador Castell havia estat durant tota la fira de Sant Onofre un pancarta comercial que l’Ajuntament no havia fet retirar; no tenim constància que s’encomanara cap tipus d’informe policial al respecte (ni nosaltres el reclamem).

El fet de penjar aquestes dues pancartes el que demostra és la consciència que tenen els responsables de l’Ajuntament de que la normativa municipal ells no estan obligats a complir-la. Novament, com en el cas del no tancament de les parcel·les de propietat municipal, i essent sabedors d’una norma que també els obliga a ells, es neguen a complir la normativa municipal. Això és que ens resulta més preocupant. Ens preocupen el danys que puguen ocasionar-se als arbres, danys que en principi no han de donar-se, però molt més ens preocupa que l’Ajuntament done una mal exemple al veïns tal i com està fent al mostrar davant tota la ciutadania que ell no pensa acatar la normativa municipal quan li interesse. No cal dir que nosaltres no hem penjat ni tornarem a penjar cap pancarta o cartell de cap arbre.

És per això que principalment pel mal exemple que està donant l’Ajuntament i per respecte a la MÉS ALGEMESÍ demana a l’Ajuntament que complisca la normativa, i que retire immediata de les pancartes que estan penjades en els arbres i la seua reubicació en elements del mobiliari urbà. Igualment demanem que no utilitze els serveis municipals i principalment la Policia Local partidistament donant ordres de fer informes en un casos sí i en altres no depenent de qui siga el suposat infractor. No demanem cap tipus de sanció ni que s’inicie cap tipus d’expedient sancionador a ningú pels fets ara denunciats, però sí que es done compte als grups polítics de qui i per què ha ordenat penjar aquestes pancartes dels arbres per poder delimitar les responsabilitat polítiques d’aquest fet. Pensem que algú en l’equip de govern ha de donar explicacions o, almenys disculpes davant de la ciutadania.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here