EU-Alzira demana la liberalització de l’AP-7 i uns millors accessos comarcals

2
952
AP-7 al seu pas per Algemesí

Esquerra Unida, enfront al debat suscitat per les insuficients infraestructures que pateixen les localitats valencianes, ha apostat des de sempre per la liberalització de l’AP-7 que creua part de la Ribera i la seua gratuïtat, però també vegem imprescindible la millora de les carreteres que comuniquen Alzira i la Ribera Baixa per poder tindre Alzira una connexió amb la principal via que articula el País Valencià.

Actualment, l’estat de la CV-505, de la carretera d’Alzira a Sueca, i alguns trams de la CV-510, d’Alzira a Favara, necessita d’una millora i ampliació urgent: amb un traçat que a penes ha variat en dècades, que manca de marges i del que encara es troben pendents de solucionar alguns encreuaments que resulten perillosos, com el de la CV-506 –del Forn de Carrascosa- i altres camins rurals, etc. En qualsevol cas, si es contempla una nova entrada de l’AP-7 a la nostra ciutat, aquesta ha de passar necessàriament per aquestes carreteres que depenen de la Diputació de València.

EU-Alzira demana la millora de les comunicacions d’Alzira, especialment en el nord de la ciutat, i portarà aquesta qüestió al grup d’EU en la Diputació de València. L’objectiu és que s’inste a totes les administracions a dur a terme la necessària connexió de la nostra ciutat amb l’AP-7 i la seua liberalització, i també la millora de les connexions amb la Ribera Baixa.

Respecte a l’AP-7, per a EU la concessió de l’autopista es troba ja del tot amortitzada, però a més aquesta infraestructura de pagament limita les possibilitats de les diverses activitats econòmiques de la Ribera i obliga a la construcció d’unes altres vies molt costoses. En efecte, el seu alliberament dotaria de més connexions amb tots els pobles que es veuen afectats pel trajecte de l’AP-7 i de millors opcions per a les empreses que s’hi ubiquen. Al remat, milloraria les deficients comunicacions de les Riberes i la Safor-Valldigna.

A més a més, com a conseqüència del manteniment del peatge de l’AP-7, s’han portat a terme costosos desviaments en la Ribera Baixa, com a Corbera i Llaurí, que van justament paral·lels a l’autopista. L’alliberament de l’AP-7 evitaria altres obres semblants, amb un enorme impacte paisatgístic, com ara la CV-50 per la Barraca d’Aigües Vives.

Per tant, EU-Alzira demana tant a les diverses formacions polítiques de la ciutat, com ara el PP i PSOE que han manifestat en el seu programa que treballarien per la connexió d’Alzira amb l’AP-7 i ara reivindiquen el corredor mediterrani del transport ferroviari, així com també a altres entitats, com ara l’associació empresarial alzirenya, que exigisquen a totes les administracions la millora dels accessos i de les comunicacions de la Ribera del Xúquer.

2 Comentarios

  1. Per demanar podrien hasta demanar Cuba española.
    Está la economía de p… mare com per a invertir en lo que esta gent demana.
    Pasen els anys i volsaltres segiu instalats en la demagogia.
    A vore si s’hantereu estem eln el 2011, ha caigut el muro de Berlin y Rusia ya no eslo que era al igual que la Xina.

  2. willy 9, tu on estàs instal·lat? si el problema de la proposta d’EU és la situació econòmica actual, perquè no s’ha fet anys enrere quan era tant bollant? En eixos moments ningú dels que pensen com tu pensaren en fer-ho. I ara, la CRISI, paraula de DEU.
    De segur que aleshores tu tampoc ho reivindicares.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here