Salvador González Marco (Voro) farà el pregó de les Festes Majors de l’Alcúdia este divendres

0
828

Voro González

L’Alcúdia enceta el proper divendres 2 de setembre les festes en honor a la Mare de Déu de l’Oreto. L’exfutbolista i actual delegat del València C.F., Voro, serà l’encarregat d’inaugurar-les amb el pregó de festes que se celebrarà a les 10 de la nit a la Casa de la Cultura.

La trajectòria professional de Voro l’ha obligat a viure fora del poble alguns anys. En l’esplendor de la seua carrera futbolística, el central va jugar en grans equips de la primera divisió del futbol. Actualment, Voro és el delegat del conjunt xe, al qual va entrenar en la temporada 2007-2008. Amb la Selecció Espanyola de Futbol, Voro ha estat convocat en 9 partits convertint-se en el primer futbolista internacional de l’Alcúdia. Tot i ser un home molt ocupat, sempre ha tingut temps per a ser ambaixador de l’Alcúdia. La nit del Pregó serà una oportunitat única per conéixer les seues vivències i per saber com viu Voro les Festes Majors de l’Alcúdia.

D’esta manera s’iniciaran les festes a la Mare de Déu de l’Oreto, que enguany presenten com a novetats el I Aplec de Paelles Nocturnes, que es celebrarà el dissabte per la nit, i el Ral·li Humorístic, que tindrà lloc el dilluns 5 de setembre, amb premis en metàl·lic per als grups participants.

La programació festiva manté també altres actes ja consolidats. El proper diumenge, a les 12 del migdia, l’associació de Jubilats i Pensionistes celebra el tradicional homenatge a una parella de jubilats, que enguany recau en el matrimoni format per Antonio Zornoza i Antonia Santos. El mateix diumenge, a les 7 de la vesprada, al Parc de la Florida, tindrà lloc la Mostra Infantil de Dansa, amb la participació del grup El Trencall de Carlet junt a l’Escoleta del Grup de Dansa l’Alcúdia. El dilluns, a la vesprada, hi haurà taller de fanalets amb corfa de meló d’Alger per als més menuts. I el dimarts, a les 2 de la vesprada, se celebrarà el tradicional Aplec de cassoles d’arròs al forn.

Personatges de l'Entrà

El 7 de setembre, vespra de la Festa Major, l’Alcúdia viurà l’Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto, un acte en què diferents comparses de ball acompanyen la imatge de la Mare de Déu de l’Oreto en processó pels carrers i en el qual es representa l’acte de donació de la imatge al poble. Enguany, els personatges de Pregoner, Pelegrí i Maria seran representats per Germán Molla Sanz, Carles Escribano Murillo i Paula Sanz Puig.

El dijous 8 de setembre, dia de Festa Major a l’Alcúdia, tindran lloc diversos actes religiosos així com un dels actes més participatius de les festes, la traca quilomètrica, un recorregut de pólvora on els participants han de córrer sota una traca ràpida i ensordidora des de la plaça del País Valencià fins la plaça Tirant lo Blanc.

En definitiva, són 7 dies de festa amb activitats per a grans i menuts que donaran pas a la rutina quotidiana.

Traca kilomètrica

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here