La subhasta de «palcos» dona inici hui a les Festes Majors i Patronals de Carlet

0
476
Una edició anterior de la subhasta de "palcos" a Carlet

La Casa de la Cultura de Carlet serà hui l’escenari que donarà llum verda a la setmana gran de les Festes Majors i Patronals de la ciutat. La tradicional subhasta de «palcos» reunirà als veïns disposats a aconseguir un lloc privilegiat en la plaça Major per a la setmana del 2 a l’11 de setembre. Cada grup d’amics que participa en la subhasta posseeix la seua llotja de ferro i fusta i el que adquireixen és l’espai per a emplaçar-ho. Com en anteriors ocasions la quantitat recaptada serà reinvertida en els festejos locals.

La tradició de la subhasta i la plantà de «palcos» en la plaça Major es porta realitzant a Carlet des de finals dels anys 40 i ha perdurat així fins als nostres dies. Els primers anys en els quals es va realitzar esta pràctica, en el carrer Sant Bernat i els Germanes, únicament hi havia diversos «palcos» però ràpidament els veïns van ser animant-se a plantar els seus propis recintes. A principis dels anys 70 es van traslladar les revetles a la plaça Major, on l’espai era més ampli.
En este moment els interessats ja eren prou nombrosos i van haver de realitzar-se subhastes per a poder adjudicar els espais de la plaça. Actualment, els veïns compten amb 36 llotges repartides per tot el recinte.

Estos «palcos» es muntaran en el recinte de la plaça Major divendres que ve 2 de setembre. La tradicional plantà de» palcos» és l’acte que dóna per iniciades les Festes Majors de Carlet. Per a celebrar-ho s’organitzarà un sopar en la plaça que estarà amenitzada per un espectacle de màgia així com humor, de la mà d’un nombre de monòlegs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here