Més Algemesí publica en la seua web informació que l’Ajuntament «nega als ciutadans»

0
474

Els dos regidors de Més Algemesí amb militants

COMUNICAT:

Després que la majoria de l’equip de govern municipal haja impedit que els ciutadans i ciutadanes d’Algemesí tinguen un accés simple i directe a la informació econòmica relativa a la gestió municipal, MÉS ALGEMESÍ, per convicció i coherència, ha decidit posar aquesta informació a l’abast de la ciutadania a través de la seua pàgina web, donat que estem parlant d’informació que és pública. Recordem que en el passat plenari del mes de juliol el partit governant votà en contra de les dues mocions presentades pel nostre grup municipal sobre transparència i accés a la informació. El vot en contra de l’actual equip de govern no perseguia més que impedir que aquelles que posen a través dels seus impostos els diners, el ciutadans d’Algemesí, puguen conèixer ells de primera mà a què es destinen concretament els seus diners.

MÉS ALGEMESÍ considera que l’accés a aquesta informació és un dret del ciutadà del qual no potser privat, i per això des de fa unes setmanes hem anat publicant en la nostra pàgina web eixa informació, juntament amb altra que també ens sembla interessant per al ciutadà. Per recollir-la hem creat una secció anomenada “Algemesí en xifres” que recull diversa informació com:

  • Pressupost municipal de despeses i inversions.
  • Pressupost municipal d’ingressos.
  • Estat del deute municipal per a 2011.
  • Retribucions dels càrrecs polítics i del personal de confiança (Font: BOPV)
  • Indemnitzacions per assistència a òrgans municipals i assignacions a partits (Font: BOPV)
  • Aturats a Algemesí (Font: SERVEF)
  • Subvencions municipals de cultura, esports, juvenils, lúdico-festives…
  • Factures, pagaments i contractes (selecció de les més importants o significatives)
  • Pagaments d’obra pública més importants.
  • Qualitat aigua potable i nivell nitrats (Font: Ministeri de Sanitat i Aguas de Valencia)

D’aquesta manera donem una nova orientació a la nostra pàgina web que deixa de ser sols una pàgina de debat i informació als militants i simpatitzants i es converteix en una pàgina de serveis per a la ciutadania. Així a més de continuar oferint informació general útil per a la ciutadania (sobre l’oratge, les farmàcies de guàrdia o sobre les convocatòries de plenaris o comissions) ofererirà també aquesta informació principalment de caràcter econòmic. Considerem que aquest tipus d’informació és indispensable per a que la ciutadania –i també els mitjans de comunicació- puga contrastar, amb dades objectives, la informació i les valoracions que ofereix el consistori a les notes de premsa. La bona gestió de la qual fan gala no sols s’ha de demostrar de paraula, sinó de fets, i les seues prioritats no sols han de mostrar-les virtuts de portes a fora, sinó que han de veure’s reflectides també en el dia a dia de la gestió municipal, la qual cosa sovint no passa.

Simplement com a mostra del que el ciutadà es pot trobar en aqueixa informació que oferim, i com a mostra també de que una cosa és el que es diu i un altra el que es fa, destacar el següent exemple. Malgrat el missatge d’austeritat que els propis líders del Partit Popular nacional repeteixen, el nostre consistori s’ha gastat 2.808€ en un simulador de motos GP, o 2.666’80 en un taller d’aerografia (totes dues activitats formaven part de l’Algecampus 2011). És a dir, tenint un 40% de la joventut en atur s’inverteixen 5.400 euros en dues activitats totalment supèrflues, enlloc de invertir-los en formar laboralment a la gent jove o en promocionar l’ocupació juvenil. Així, si mirem la partida que destina en Joventut a “cursos, tallers…” (veure pàg. 9 dels pressupostos, programa 339) aquesta ascendeix per a tot l’any a 10.000€. La mala gestió que els actuals governant estan portant queda manifesta en aquestes xifres: es gasten en dues activitats innecessàries de tres dies la meitat que gastaran durant tot l’any en cursos i activitats juvenils.

Per aquestes raons, per tal que la gent puga tenir una informació objectiva de primera mà i puga formar-se una opinió equànime de la política i gestió municipal, MÉS ALGEMESÍ posarà al seu abast part de la informació més significativa, al seu parer, de l’Ajuntament d’Algemesí. Cal advertir que per motius de volum no podem oferim tota la informació que arriba a les nostres mans, ja que hem d introduir-la manualment a la nostra pàgina web. Oferim sols un 15 o 20% de la informació econòmica, aquella que, al nostre criteri, és més significativa o important –pel concepte o per la quantitat-. Aquesta informació deixarem d’oferir-la quan l’Ajuntament complisca amb el seu deure moral amb els ciutadans que ara eludeix: oferir-li tota la informació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here